0318-830376 info@docco.nl

Verschil maken we samen

Met gedegen (branche)kennis en een werkaanpak die onderscheidend is bouwt DOCCO mee aan uw bedrijf. We hebben een enorme drive voor verandering en innovatie.
Ontmoet ons team

Blik op accountancy

Wij verwachten dat de rol en invulling van de accountancymarkt de komende jaren sterk zal veranderen. Trendwatchers en brancheorganisaties publiceren hier regelmatig over: “het kantoor van de toekomst”, “van accountant naar adviseur” of “de rol van de accountant in de toekomst”. We zien deze toekomst al snel realiteit worden. Omzetten stagneren of lopen terug en klanten zijn minder bereid te betalen voor de indirecte kosten (inefficiëntie) van accountantskantoren.

Daarentegen nemen ICT ontwikkelingen een vlucht en vervangt handmatig en tijdrovend werk. Het handmatig verwerken van facturen en accorderen van aangiften kan veel slimmer georganiseerd worden dankzij (nieuwe) techniek. Een handmatig opgestelde jaarrekening is binnenkort wellicht geschiedenis. Ontwikkelingen als digitalisering, cloudcomputing, mobility en SBR/XBRL zullen in onze beleving vergaande gevolgen hebben voor de huidige markt en het accountantsvak.

De noodzaak voor verandering en de kansen rond innovatie, procesoptimalisatie en nieuwe technieken vragen om een afgestemde aanpak waarin rekening gehouden wordt met (organisatie)cultuur, verandercapaciteit en leiderschap. Grote veranderingen zijn niet met een vingerknip te realiseren. Ook worden bestuurlijke paradoxen realiteit doordat de roep om organisatie-innovatie soms moeilijk samen gaat met opereren op basis van beheersing en controle. Onze afgestemde aanpak waarbij de implementatie van ICT processen samengaat met de juiste veranderstrategie kunnen u verder helpen richting de toekomst.

Waar (software)leveranciers stoppen gaat DOCCO verder. Wij nemen geen techniek mee, maar uw organisatie! DOCCO helpt bij nieuwe innovatie en procesverbetering maar helpt u en uw medewerkers bovenal -te midden van uw specifieke bedrijfscultuur- effectief vooruit.

Onze werkwijze

Geen standaard producten, maar op uw behoefte afgestemde diensten!

Dit doen we

DOCCO levert advies, consultancy en training rondom ICT, procesoptimalisatie en verandermanagement gericht op de accountancymarkt. Een markt die zich door externe ontwikkelingen genoodzaakt ziet effectief en succesvolle interne veranderingen tot stand te brengen, met ICT veelal als aandrijver. DOCCO helpt hierbij!
DOCCO ziet automatisering overigens niet als doel, maar slechts als middel. U wilt immers vooruit.

Zo werken we

DOCCO werkt vanuit actuele praktijkervaring, op basis van best practices en vanuit een voortdurend zoeken naar denkconcepten, noviteiten en vernuftigheden om innovatie gestalte te geven.
DOCCO werkt niet met een houding van ‘senioriteit’, maar staat te midden van processen bij voorkeur met één been ‘in de modder’ om gezamenlijk met u successen te boeken.

Geïntegreerde aanpak

DOCCO combineert in de aanpak het denken vanuit veranderkundig-, ICT en accountancyperspectief. De aanschaf van bijvoorbeeld een klantportaal maakt het gebruik ervan nog niet tot een succes. Het meenemen van uw mensen rond implementaties en het verankeren en standaardiseren van werkprocessen zijn de ingrediënten die u daadwerkelijk vooruit helpen om uw IT of veranderprojecten tot een succes te maken!

Ontmoet ons kernteam

DOCCO heeft onder andere kennis in huis rond Informatietechnologie, Accountancy, Riskmanagement, Informatiemanagement, Branchesoftware, IT Servicemanagement (ITIL), Informatieanalyse, Projectmanagement (Prince2), Intervisie, Procesmanagement/LEAN, IT Beheer, Verandermanagement, IT Strategie, Informatiebeveiliging, Teamontwikkeling, Leiderschap en SBR/XBRL. We helpen u met deze kennis graag verder!

Al onze collega’s hebben in het verleden ervaring opgedaan in dienst van een accountantskantoor, ongeacht de genoten opleiding in Informatica of Accountancy.

Dirk Kreijkes

Dirk Kreijkes

Achtergrond: Accountancy

Stuur Dirk een bericht

Tom van Bolhuis

Tom van Bolhuis

Achtergrond: Informatica

Stuur Tom een bericht

Reindert Doorn

Reindert Doorn

Achtergrond: Informatica

Stuur Reindert een bericht

Henk Overbosch

Henk Overbosch

Achtergrond: Informatica

Stuur Henk een bericht

Mark Bisschop

Mark Bisschop

Achtergrond: Accountancy

Stuur Mark een bericht

Jorrit Vermeulen

Jorrit Vermeulen

Achtergrond: Informatica

Stuur Jorrit een bericht

Maatschappelijke betrokkenheid

Als DOCCO geloven we in en werken we aan (ICT)verandering in de accountancybranche. Onze blik is breder. Ook maatschappelijk willen we graag een steentje bijdragen aan verandering! Hier zetten we ons voor in.
Hoe? Allereerst werken we zelf natuurlijk zo duurzaam mogelijk. Geen papier op kantoor, groene auto’s en duurzame relatiegeschenken. Daarnaast ondersteunen we projecten in de derde wereld, zoals van Stichting Carelanka en Stichting Energy for Impact in het afgelopen jaar!  Niet omdat het ‘moet’, maar omdat we dit belangrijk vinden!

Contactgegevens

We komen graag bij u langs en u bent uiteraard van harte welkom op ons kantoor.

DOCCO IT & Verandermanagement

Landjuweel 44
3905 PH Veenendaal
Telefoon: 0318-830376

E-mail: info@docco.nl
KVK: 64390918
BTW: NL855647280B01

Kantoor Veenendaal

Stuur ons een bericht

Share This