0318-830376 info@docco.nl

Of beter gezegd, waar zou je op moeten focussen om van 2021 een topjaar te maken? Mijn collega Reindert Doorn heeft dat in kaart gebracht: Overzicht 2021 IT-ontwikkelingen in accountancy

Cloud

Een steeds groter wordend deel van het applicatielandschap zal niet meer on-premise zijn. De voordelen van cloud applicaties zijn groot en worden alleen maar groter, vooral op het gebied van data-uitwisselingsmogelijkheden en online samenwerken. Dit zal alle processen binnen kantoren nog efficiënter laten verlopen. Welke applicaties binnen jouw organisatie zijn nog niet cloud-based? 

Security

Met de toename van cloudapplicaties wordt security ook steeds belangrijker. Gelukkig wordt het besef hiervan ook steeds meer gemeengoed. De AVG heeft zeker een steentje bijgedragen om awareness te creëren over het goed omgaan met de enorme hoeveelheid data, die wij allemaal in handen hebben en uitwisselen. Heb je dit op orde? Je kan DOCCO inschakelen om een Security Awareness-sessie te verzorgen of om de stand van zaken omtrent de AVG binnen jouw kantoor te checken.

Digital Identities

Zeker in Corona-tijd is de behoefte om op afstand zaken te regelen die je voorheen alleen ‘in person’ kon doen enorm toegenomen. Maar dat heeft ook het besef gebracht, dat zaken soms ook gewoon makkelijker en efficiënter kunnen worden ingeregeld. De noodzaak wordt steeds urgenter, zeker in samenhang met het borgen van security voor medewerkers en klanten.

Processen (nog meer) automatiseren

We hebben al heel veel stappen gemaakt in de afgelopen jaren om de handmatige verwerking van data te automatiseren, maar er zijn zeker nog stappen te maken! Dit is zowel een combinatie van bepaalde ontwikkelingen ECHT omarmen en toepassen en bepaalde ontwikkelingen adopteren. Alleen dan kunnen er vervolgstappen worden gemaakt. Hoe staat het binnen jouw organisatie met het toepassen van zaken zoals UBL, RGS en SBR? En heb je al zaken zoals RPA, integraties door API’s en low-codetools goed in het vizier?

Data interpretatie

Kan je op een slimme en niet-arbeidsintensieve manier alle data waar je over beschikt goed analyseren? Dat geldt niet alleen voor de data van jouw klanten, maar ook voor de eigen interne processen. Hiermee kan jij jezelf onderscheiden in jouw dienstverlening en jouw eigen organisatie zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten.

Tina Meeuwisz

Tina Meeuwisz

Adviseur