0318-830376 info@docco.nl

Op 19 juni is het zover: de vijfde editie van de Accountancy Expo wordt gehouden. Ditmaal in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Een inspirerende locatie die pur sang past bij het karakter van het IT-innovatie evenement. Niet hands-off accounting, maar hands-on accounting staat die dag centraal. We vertellen je wat wij dit jaar op de Expo doen en waarom jij niet mag ontbreken!

Het evenement is opgezet om kantoren uit te dagen eens buiten de kantoormuren te kijken en leveranciers uit te dagen meer concrete innovaties te tonen. Na vijf jaar is het uitgegroeid tot de belangrijkste hotspot voor ideeën, trends, tools en debat rond de digitalisering van het accountantskantoor. Zo’n 1000 mensen uit onze branche komen die dag samen! We merken dat kantoren die bezig zijn met IT-veranderingen de meeste benefits hebben van een bezoek: binnen één dag kun je tijdseffectief vele spelers ontmoeten. Maar ook het inhoudelijke programma is dit jaar een buitengewoon goede reden om langs te komen.

Samen brainstormen door unieke opzet

De productie van het evenement is sinds 2017 in handen van Alex van Groningen. Het professionele eventteam komt na de zomervakantie altijd samen met DOCCO. Er wordt dan al gezamenlijk gebrainstormd om te komen tot een ‘outline’. De hoofdlijnen van thematiek, aankleding en inhoud worden opgezet. Dit jaar gaat het om “doen”, met meer aandacht voor korte termijn innovatie. Dat past bij de agenda van het gemiddelde kantoor. Er is interesse in lange termijn innovatie, maar uiteindelijk gaat het altijd om de praktische toepasbaarheid.

Werkoverleggen

Een van de onderdelen waar dat tot uiting komt zijn de werkoverleggen. In klein verband (in ‘de schaftkeet’) en onder begeleiding van een expert worden op verschillende plekken gesprekken gevoerd over “hoe dan” en worden ervaringen uitgewisseld tussen kantoren. We helpen zelf ook mee als gespreksleider bij de werkoverleggen rond cloudtransitie, koppelingen en digitaal ondertekenen.

Kantoor APK: waar sta ik nou eigenlijk?

Op een speciaal ingerichte ‘garage’ stap je in de auto met één van onze adviseurs. In een sneltreinvaart controleren we de stand van zaken op jouw kantoor. Welke zaken zijn essentieel om op te pakken en welke onderdelen zijn nog niet aan vervanging toe? Aan de hand van een speciale checklist worden onderwerpen doorgenomen als: online samenwerken, IT infrastructuur, security&privacy, standaardisatie, digitalisering, BI en verandercultuur. Uiteraard krijg je het ‘keuringsrapport’ met aanbevelingen direct mee naar huis!

Speciaal voor IT managers!

Ben je IT-manager binnen een accountantskantoor? Kom dan zeker even langs op het deck van DOCCO’s out-of-the-box zeecontainer. Direct na de zomervakantie start DOCCO met een nieuw concept voor IT-managers: de IT flexdag. Elke eerste woensdag van de maand kunnen IT-managers gratis komen flexwerken bij DOCCO en is er ruimte voor onderlinge ontmoeting en uitwisseling. Fijn voor veel IT-managers die vaak een solorol hebben binnen het kantoor en zo goed gebruik kunnen maken van de kruisbestuiving. De aftrap is op de Accountancy Expo waar onderwerpen worden besproken die later dit jaar centraal zullen staan. Je kunt er direct je stoel reserveren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Als dat nog niet genoeg is…

Dan is er nog een inhoudelijk sterk programma in de Wasserij, met sprekers als Arjen Lubach en bijdragen over psychologie van veranderen, life hacks en IT security door bijvoorbeeld Fox-IT. Ook zijn er walking experiences, een betalab en korte improvementsessies voor het gebruik van Apple producten. Het aanbod is enorm. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid exposanten! Ook dit jaar weer veel nieuwe partijen die hun intrede doen in de accountancybranche, maar die je nog niet kende. Super leuk! Wij zien er weer naar uit!

 

Wil je ook naar deze jubileumeditie komen van de Accountancy Expo?

Meld je aan als relatie van DOCCO met code DOC18 en neem je toegangskaart in ontvangst!

Share This