0318-830376 info@docco.nl

Visie statement

Met gedegen (branche)kennis en een werkaanpak die onderscheidend is bouwt DOCCO mee aan jouw kantoor. We hebben een enorme drive voor verandering en innovatie!

We willen een inspirerende beweging zijn op zoek naar voortdurende verbetering. Om kantoren -hands-on en vanuit hun strategie- te helpen met het vormgeven van een optimale en duurzame digitale transitie.

Het begrip inspirerend willen we concreet vormgeven door onze out-of-the-box werkaanpak en praktische toepassing van beschikbare technieken!

Blik op accountancy

Wij verwachten dat de rol en invulling van de accountancymarkt de komende jaren sterk zal veranderen. Trendwatchers en brancheorganisaties publiceren hier regelmatig over: ‘het kantoor van de toekomst’, ‘van accountant naar data-regisseur’ of ‘de rol van de accountant in de toekomst’. We zien deze toekomst al snel realiteit worden. Omzetten stagneren, personeel is moeilijk te vinden en klanten zijn minder bereid te betalen voor de indirecte kosten (inefficiëntie) van accountantskantoren.

Daarentegen nemen IT-ontwikkelingen een vlucht en vervangt dit veelal handmatig en tijdrovend werk. Het handmatig verwerken van facturen en accorderen van aangiften kan bijvoorbeeld veel slimmer georganiseerd worden dankzij (nieuwe) techniek. Ontwikkelingen als cloud, security & privacy, proces automation, data interpretation en digital identities zullen in onze beleving vergaande gevolgen hebben voor de huidige markt en het accountantsvak.

Veranderaanpak

De noodzaak voor verandering en de kansen rond innovatie, procesoptimalisatie en nieuwe technieken vragen om een afgestemde aanpak waarin rekening gehouden wordt met (organisatie)cultuur, verandercapaciteit en leiderschap. Grote veranderingen zijn niet met een vingerknip te realiseren. Ook worden bestuurlijke paradoxen realiteit doordat de roep om organisatie-innovatie soms moeilijk samen gaat met opereren op basis van beheersing en controle. Onze afgestemde aanpak waarbij de implementatie van IT-processen samengaat met de juiste veranderstrategie kunnen u verder helpen richting de toekomst.

Eigentijds en gedreven

DOCCO werkt vanuit actuele praktijkervaring, op basis van best practices en vanuit een voortdurend zoeken naar denkconcepten, noviteiten en vernuftigheden om innovatie gestalte te geven. DOCCO werkt niet met een houding van ‘senioriteit’, maar staat te midden van processen bij voorkeur met één been ‘in de modder’ om gezamenlijk met jou successen te boeken.

DOCCO combineert in de aanpak het denken vanuit veranderkundig-, IT en accountancyperspectief. De aanschaf van bijvoorbeeld software maakt het gebruik ervan nog niet tot een succes. Het meenemen van de mensen rond implementaties en het verankeren en standaardiseren van werkprocessen zijn de ingrediënten die u daadwerkelijk vooruit helpen om IT of veranderprojecten tot een succes te maken!

Ervaringen van klanten lezen?

Download het DOCCO-magazine, die eenmalig is uitgebracht!