0318-830376 info@docco.nl

Door: Tom van Bolhuis

DOCCO IT & Verandermanagement - http://www.docco.nlInformatiebeveiliging is cruciaal voor het overleven van uw accountants- of administratiekantoor. Volgens onderzoek van EY dat zij in oktober publiceerden is cybercrime mondiaal de grootste bedreiging voor het voortbestaan van organisaties. Het is met name een risico voor u als accountant of administrateur aangezien informatie wellicht uw enige productiefactor is.

Door verregaande automatisering vindt communicatie steeds meer plaats tussen systemen en niet meer tussen mensen, waardoor fouten en onzorgvuldigheden een veel grotere impact op uw organisatie hebben, dan vroeger het geval was.

De beveiliging van uw informatie overlaten aan uw IT dienstverlener is niet voldoende. U bent zelf verantwoordelijk voor een adequate inrichting van beveiliging in uw organisatie, omdat informatiebeveiliging breder is dan alleen de techniek. Ook proces en mens dienen beveiligd te worden. Maar hoe komt dit tot stand? Een vijftal stappen kunnen u op weg helpen.

Download het artikel

Share This