0318-830376 info@docco.nl

verandering_accountancyToekomstmuziek of realiteits-zin? De snelheid en hoeveelheid van (IT gerelateerde) veranderingen, noodzaakt tot adequaat anticiperen voor accountantskantoren. Of het nu gaat om SBR, SEPA, UBL, de opkomst van mobiele devices, cloud computing of ‘het nieuwe werken’, het zijn ontwikkelingen die uw interne processen, dienstverlening én uw medewerkers raken. Bent u succesvol in staat hier invulling aan te geven of kunt u wel wat hulp gebruiken?

De betrokkenheid van medewerkers rond de genoemde innovaties neemt toe, door de invloed van de consumentenmarkt. Maar ook de veranderende verwachtingen van medewerkers ten aanzien van organisatorische focus (innovatie) en de wijze waarop hier bestuurlijk invulling aan wordt gegeven. Betrekt u uw medewerkers effectief bij deze veranderingen en komen ze op een enthousiaste wijze in beweging?

Uit onderzoek van Ernst&Young (2010) naar de succesfactoren van ICT (verander) projecten blijken interactie en participatie van veel grotere invloed dan focus op structuur en leiderschapbeheersing. De enorme veranderingen doen een groot beroep op uw medewerkers, tegelijkertijd is hun betrokkenheid essentieel voor het slagen ervan. Dat vraagt om nieuwe vormen van aanpak en aansturing en wellicht zelfs enige paradigmaverschuiving!

Veranderingsprocessen zijn niet operationeel te delegeren of uit te besteden. Uzelf en uw medewerkers als ambassadeurs zullen dit op een positieve wijze moeten dragen. De verandercapaciteit is immers niet groter dan de omvang van het aantal dragers ervan. Heeft u voldoende zicht op uw organisatie en de verandercapaciteit?

Als u deze zaken in beeld hebt kunt u op een effectieve, succesvolle wijze werken aan IT projecten en innovatie van uw business, want daar gaat om! De software is geen doel, slechts een middel. U wilt vooruit.

Waar (software)leveranciers stoppen gaat DOCCO verder. Wij nemen geen techniek mee, maar uw organisatie! DOCCO helpt bij nieuwe techniek, innovatie en procesverbetering maar helpt u en uw medewerkers bovenal -te midden van uw specifieke bedrijfscultuur- effectief vooruit.

 

 

Share This