0318-830376 info@docco.nl

Vacature Adviseur/Consultant AFAS

zie ook: Werken bij DOCCO

Voor ons team zijn we op zoek naar een gedreven en vakkundige consultant met een specialisatie in AFAS Software. Wij begeleiden grote en kleine administratie- en accountantskantoren bij de inrichting en optimalisatie van AFAS Software. De begeleiding houdt in dat je soms ondersteunt met uitvoerende consultancytaken, maar ook met regelmaat adviseert over de inzet van AFAS Profit binnen de context van het accountantskantoor. Indien je het in je hebt en aandurft mag je doorgroeien naar de rol van AFAS-projectleider bij grote interne verandertrajecten bij kantoren, zoals het hervormen van de backoffice van een accountantskantoor of AFAS-projectleider bij bijvoorbeeld fusie en splitsingen.

Vind jij het leuk om in een groeiende en toonaangevende club mee te draaien en aan hele bijzondere projecten mee te mogen werken? En vind je net als wij het superbelangrijk dat we aandacht besteden aan de non-IT kant van projecten? Dus de mens en de organisatie? Help accountantskantoren met innoveren! Onze klanten vinden jouw mening van belang!

Herken jij je in deze karakteristieken?

Jij bent…

 • Heel goed thuis in AFAS Profit (CRM, Projecten, Fiscaal, Insite/Outsite)
 • Iemand die snapt hoe processen in een accountantskantoor lopen
 • Service- en klantgericht en betrouwbaar in de taakuitvoering
 • Een volwaardige sparringpartner t.o.v. de vennoten bij onze klanten
 • In staat om een eigen klantgroep onder je hoede te nemen en hierin zelfstandig te kunnen werken
 • Een consultant die creatief en proactief naar oplossingen zoekt
 • Je hebt een positieve en enthousiaste houding

Voor deze functie is het vereist dat je een HBO/WO- werk-/denkniveau hebt, minimaal 3 jaar ervaring met AFAS Profit en bekend bent met accountantskantoren. Geregistreerd zijn als AFAS Expert is een pré, maar geen vereiste. Kennis van verandermanagement is een pré, maar geen vereiste.

Wat we van je verwachten

Als ervaren consultant werk je mee in alle AFAS-gerelateerde opdrachten:

 • Adviseren over en inrichten van AFAS Profit
 • Adviseren over en inrichten en opmaken van Insite en Outsite
 • Adviseren en inrichten van werkprocessen
 • Adviseren over de integraties en samenhangende systemen met AFAS
 • Inrichten van unieke AFAS koppelingen, bijvoorbeeld met Unit4
 • Begeleiding bij migraties en conversies van en naar AFAS Profit
 • Adviseur-consultant in projectgroepen bij grote klanten
 • Ondersteunen bij advies en (haalbaarheids)onderzoek over de inzet in AFAS in selectietrajecten
 • Geven van trainingen en uitleg voor medewerkers en/of vennoten
 • Meewerken aan andere opdrachten en projecten (non-AFAS)

 

Wat kunnen wij je bieden?

Allereerst is het een superleuke functie waar je in kunt groeien. DOCCO is een groeiende beweging met vakspecialisten en professionals. Binnen je eigen taakgebied krijg je alle ruimte om zelf invulling te geven aan je rol. Zoveel vrijheid krijg je lang niet overal. Wij werken op basis van vertrouwen, niet op basis van controle. Daarbij hechten wij veel waarde aan je privé situatie. Dat gaat bij ons vóór werk. In het team kijken we naar elkaar om en zorgen we voor elkaar.

DOCCO is een jonge, ambitieuze en gedreven club. Wij houden ervan om buiten de gebaande paden te wandelen. We hebben daarnaast een modern (papierloos) kantoor, leuke espressobar en werken we met handige tools. Vaste werkplekken kennen we niet. Een projecttafel, BYOD, wifi en heerlijke koffie en thee zijn voor ons voldoende.

We zoeken iemand voor min. 32 uur per week.

Je kunt per direct starten als je wil/kan. Qua beloning moet je voor deze functie denken aan maximaal 4500 euro bij fulltime dienstbetrekking, vakantiegeld, een lease-auto naar keuze, een zeer ruime verlofregeling. Uiteraard met laptop, onbeperkt mobiel abonnement en mooie iPhone van de zaak.

Als je in staat bent om betrokken te raken als projectmanager, dan kun je verder doorgroeien in die rol. Ook een verbreding (meer dan AFAS), behoort tot de mogelijkheden.

Wat beweegt jou? Zullen we koffiedrinken?

Stuur je reactie naar mirjam@docco.nl. Dat mag in de vorm zoals je dat zelf wil. Een assessment/persoonlijkheidstest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Ontdek wie we zijn

In het eenmalig uitgebrachte DOCCO-magazine lees je het eerlijke verhaal.
Mirjam van Wolde

Mirjam van Wolde

Manager Operations bij DOCCO

Neem contact op met Mirjam als je meer wil weten of geïnteresseerd bent!

mirjam@docco.nl