0318-830376 info@docco.nl

Slack_browserMet Slack vervang je Whatsapp en interne email voor de zaak.
Binnen veel kantoren wordt Whatsapp gebruikt voor communicatie tussen collega’s. Er zijn verschillende Whatsapp-groepen voor projecten en teams. Whatsapp is ideaal, omdat het een snelle en laagdrempelige manier van communiceren is zonder dat je mailbox helemaal volstroomt.
Whatsapp is alleen ook veel beperkter dan e-mail. Het is eigenlijk niet geschikt om meer te doen dan simpele communicatie. Voor communicatie die gearchiveerd moet worden, een bijlage bevat of om andere reden niet geschikt is voor een medium als Whatsapp, klimmen we weer in de mail.

Slack stapt precies in dat gat door een soort combinatie tussen e-mail en Whatsapp voor bedrijven te zijn. Alhoewel dat niet heel revolutionair klinkt, doet deze omschrijving de app niet echt eer aan, maar iets beters kan ik niet verzinnen.
Slack bestaat uit kanalen. Een kanaal kan over een bepaald project, onderwerp of team gaan en kan openbaar of besloten zijn. Zo kun je dus kanalen indelen per project, per team of zelfs per klant. Daarnaast worden ook groeps- en privéberichten ondersteund. In een kanaal kunnen snelle berichtjes verzonden worden zoals je ook via Whatsapp zou doen, maar ook bijlagen, langere berichten, beeldmateriaal en andere zaken die je normaal per mail aan elkaar communiceert voelen zich prima thuis op Slack. Heel veel bestaande oplossingen zoals Dropbox, Wetransfer, Trello en zelfs je oude email integreren naadloos met Slack.

Een van de grootste voordelen t.o.v. Whatsapp is dat er een browser versie van Slack is. Je kunt Slack dus altijd overal gebruiken, ook op een laptop of tablet. Naast IOS en Android apps zijn er zelfs apps voor Windows en Mac beschikbaar.  Slack heeft betaalde versies die meer functionaliteit bieden, maar de basisversie is gratis met een onbeperkt aantal gebruikers en zal voor de meeste organisaties voldoende zijn. Bekijk Slack op http://slack.com of download de app uit de App of Play store.

Share This