0318-830376 info@docco.nl

We verzamelen steeds meer data. Dat is goed, want hoe meer data we hebben én kunnen analyseren, hoe meer kennis we er uit kunnen halen. Data komt vanuit verschillende bronnen. Ook binnen uw kantoor. U heeft documenten, e-mails, werkprogramma’s en talloze andere applicaties die allemaal data bevatten. U wilt uw data bij elkaar hebben, kunnen combineren en vergelijken om er nuttige informatie uit te kunnen destilleren. Maar hoe krijgt u data uit Excel in een online applicatie? Of statistieken vanuit uw e-mailnieuwsbrief in uw CRM systeem? Met koppelingen. Veel softwareleveranciers leveren standaard koppelingen mee met hun software, maar lang niet voor elke mogelijke toepassing is een koppeling beschikbaar. Maatwerkkoppelingen zijn duur, kunnen slechts één ding en vergen onderhoud bij elke wijziging aan de bron- of bestemmingsapplicatie.

Zapier lost deze uitdaging grotendeels op. Zapier is bedoeld als ‘stekkerdoos’ voor online applicaties. U steekt de stekker van de bron applicatie in Zapier en een stekker vanuit Zapier in de doel applicatie; een zogenaamde ‘Zap’. U kunt een activiteit toekennen aan de Zap. Bijvoorbeeld: als iemand zich inschrijft voor uw online nieuwsbrief in Mailchimp, dan maakt de Zap automatisch een nieuw contactpersoon aan in uw online CRM systeem. Dit is slecht een voorbeeld van letterlijk duizenden mogelijke activiteiten en koppelingen. Standaard ondersteund Zapier ruim 400 veelgebruikte online applicaties en tools.

 

 

Staat uw applicatie er niet tussen, maar is deze wél online? Zapier beschikt over meerdere interfaces om uw applicatie op aan te (laten) sluiten en te kunnen gebruiken met de honderden bestaande koppelingen.

Draait uw applicatie lokaal? Zelfs dan kunt u Zapier gebruiken. Zapier beschikt over een upload tool welke data in verschillende formaten (XML, CSV, etc..) kan ontsluiten en aanbieden aan de aangesloten online applicaties óf aan uw online applicatie met een eigen koppeling.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op https://zapier.com/. We kunnen u uiteraard helpen om Zapier succesvol in te zetten voor uw doeleinden.

Share This