0318-830376 info@docco.nl

Gepubliceerd door Accountantweek.

Accountancy Expo 2018 op 19 juni 2018 wordt het meest praktische event voor accountants in Nederland. De ruim 1.000 bezoekers gaan aan de slag met al het gereedschap dat vandaag beschikbaar is om hun onderneming nog succesvoller te maken. In verschillende werkoverleggen staan vraagstukken centraal waar de bezoekers over kunnen discussiëren. Dit gebeurt op de beursvloer in een relatief kleine setting (circa 8-10 personen). Dit collegiaal overleg geeft de deelnemers inzichten in de uitdagingen en de wijze waarop hun collega accountants en boekhouders hier mee om (wensen te) gaan. Door inhoudelijk deel te nemen aan deze discussie kunnen de bezoekers zelf ook actief kennis delen.

De thema’s van de werkoverleggen zijn:

Cloud
Cloud Computing is niet nieuw en het is ook geen rocket science. Het is wel een onderwerp dat uw aandacht verdient. Als accountant maakt u ongetwijfeld al in meerdere of mindere mate gebruik van de Cloud. Naast de voordelen zijn er ook risico’s en kosten. In dit werkoverleg bespreken we de route naar de Cloud.

AVG
Wist je dat je vandaag al moet voldoen aan de GDPR of AVG? Om daadwerkelijk te voldoen aan de nieuwe strenge regels rond de bescherming van persoonsgegevens moet vrijwel elke organisatie een aantal maatregelen nemen. Niet alleen op het gebied van ICT maar ook op het terrein van interne procedures en afspraken. We bespreken waar we staan, welke stappen je vandaag kunt zetten en hoe je dit slim kunt oppakken.

Digitaal ondertekenen
SBR Assurance zorgde begin dit jaar al voor (verplichte) digitale ondertekening in de controlepraktijk. Het is voor veel kantoren aanleiding om digitaal ondertekenen te overwegen voor het hele kantoor. Dus ook in de samenstelpraktijk. Het is wellicht de laatste stap in het papirloos maken van het accountants- en administratiekantoor. Wat zijn de ontwikkelingen op dit terrein? Hoe zit het juridisch en niet onbelangrijk: op welke wijze is het in te zetten om tot een optimaal efficient proces te komen?

Software en tool koppelingen
Het inzetten van diverse platformen, tools en systemen op jouw accountantskantoor kan leiden tot versnippering, dubbel werk en tijdverlies. Met als gevolg dat de werkprocessen sub-optimaal zijn. Toch zijn er legio mogelijkheden om bestaande systemen te integreren of te koppelen. Hoe ver wil en kun je daarin gaan? In dit werkoverleg delen we ervaringen met het inzetten van tools en integratie oplossingen om werkprocessen en IT te stroomlijnen.

Security 
Lig je wel genoeg wakker van ICT beveiliging? Zijn de risico’s voor de continuïteit van de onderneming bij een cyberaanval wel genoeg onderkend? Cruciale vragen die soms met eenvoudige oplossingen beantwoord kunnen worden. In dit werkoverleg wisselen we ervaringen uit over het managen van risico’s in de ICT van het accountantskantoor. Daarnaast bespreken we hoe de mkb-accountant zijn eigen klanten kan helpen hier over na te denken.

HR Tech
De accountant-ondernemer is veel tijd kwijt aan personeelsmanagement. Dat concludeert de IFAC uit een wereldwijd onderzoek onder ruim 5.000 bedrijven in 164 landen. Wie heeft er ervaring met succesvol HR beleid en welke tools zijn er om Personeelsmanagement eenvoudiger te maken?

CRM en B2B lead generation
Je bent dag in dag uit hard aan het werk voor jouw klanten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw team ook toe komt aan het werven van nieuwe klanten? In dit werkoverleg bespreken we tactieken voor het benutten van klantcontacten en klantinformatie voor gerichte acquisitie en retentie. Welke tools zijn er en welke ervaring hebben jouw vakgenoten met het inzetten van CRM systemen? Wat kun je doen om beter te worden in klantenwerving? Hoe sta je er online voor?

Innovatie
Als ondernemer ben je steeds op zoek naar manieren om je kantoor positief te onderscheiden door de werkwijze, dienstverlening en producten te verbeteren en te vernieuwen. Hoe maak je hier tijd voor en langs welke aanpak kun je succesvol innovaties doorvoeren? Wat moet je doen als je daarin vastloopt? Een openhartige uitwisseling van ervaringen en ideeën.

De thema’s over Cloud, digitaal ondertekenen en ‘tools en koppelingen’ worden mede gefaciliteerd door DOCCO. Kom je dinsdag 19 juni ook naar de Accountancy Expo 2018? Mis het niet! Ontdek het meest vernieuwende evenement in de accountancybranche. Beleef het, laat je inspireren en ontmoet 1000 vakgenoten in de Werkspoorkathedraal te Utrecht.

Schrijf je alvast in voor Accountancy Expo 2018 als relatie van DOCCO met code DOC18 en verzeker je van een gratis plek.

Share This