0318-830376 info@docco.nl

Sinds kort heeft Microsoft de mogelijkheid voor gasten-toegang op jouw 365-omgeving standaard aangezet. Dat dit als beleid is doorgevoerd begrijp ik: Teams is in essentie bedoeld om met iedereen te kunnen samenwerken, dus ook met gasten. Gasten zijn in het kader van Teams mensen van buiten je organisatie-omgeving in 365. Dat houdt in, dat gasten toegevoegd kunnen worden aan een Team. Deze gasten werken bijvoorbeeld samen aan een project en krijgen daarmee ook toegang tot data binnen dat Team. Door het standaard aanzetten van gasten-toegang door Microsoft moet je nadenken onder welke voorwaarde en op welke wijze je dit wilt toestaan. Of je moet het uitzetten ?

Het is essentieel voor de beveiliging van je data om grip te houden op het gebruik van Teams binnen je organisatie. Je wilt voorkomen, dat data per ongeluk inzichtelijk wordt. Wat is er door jou gedaan om dit af te schermen? Hoe zijn Teams en kanalen ingericht en wat is er afgesproken en vastgelegd over het gebruik? Waar wordt Teams binnen het bedrijfsproces ingezet en waar niet? Kortom, welk beleid heb jij rondom het gebruik van Teams opgezet?

Wil je weten hoe je Teams goed inzet binnen je organisatie? Volg dan mijn gratis webinar op 24 juni en laat je informeren hoe je het inzet en waar je op moet letten. Meld je hier aan of bekijk de overige trainingen.

Henk Overbosch

Henk Overbosch

Adviseur