0318-830376 info@docco.nl

6 praktische stappen voor het implementeren van Teams 

De meeste kantoren die ik spreek over Teams geven aan niet verder te zijn gekomen dan het in 2020 aanzetten van de “Online bespreking”-functionaliteit: een prima oplossing om buiten kantoor te kunnen overleggen. Wel blijkt dat de meeste collega’s vervolgens niet verder komen dan de vergadering aan te zetten en bij te wonen. Zelf inplannen blijkt dan toch nog een brug te ver. Hoe komt dat toch? Heel simpel: je gaat alleen middelen gebruiken die je nodig hebt én waar je je vertrouwd bij voelt. En voor veel professionals zijn dat nou net niet de ICT-tools… Best gek, we gebruiken voor een groot deel van ons dagelijks werk Office-applicaties, maar zeg eens eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst een Outlook, Word of Excel training gevolgd? Laat staan een Teams-training…

Mocht je trouwens een gratis korte cursus voor jou en je collega’s willen over het voeren van een online bespreking vanuit Teams, neem dan contact met mij op met je verzoek! 

Teams en het Microsoft 365 platform bieden veel functionaliteiten die ondersteunend of aanvullend zijn voor het kantoorproces. Maar dan moet dat kantoorproces wel duidelijk zijn en moet je weten welke functionaliteiten teams hiervoor kan bieden. Als je die twee bij elkaar brengt kun je aan de slag met het bouwen van je Teams omgeving. 
Hieronder vind je 6 praktische stappen voor het implementeren van teams: 

  1. Bepaal welke functionaliteiten van Teams passen binnen jouw kantoorproces 
    (welk probleem moet Teams oplossen of welk proces moet het verbeteren?) 
  2. Bepaal aan welke voorwaarden en beveiliging Teams moet voldoen 
  3. Bepaal welke inrichting, werkwijze en spelregels bij jouw kantoor passen 
  4. Richt de Teams-beheer en Teams-omgeving in op basis van deze voorwaarden, beveiliging, inrichting, werkwijze en spelregels 
  5. Migreer je data naar Teams, indien van toepassing 
  6. Bepaal een lanceermoment en geef op dat moment iedereen de kantoortraining Teams op basis van de afgesproken werkwijze en spelregels voor jouw kantoor. 

Als je deze stappen hanteert zul je komen tot een efficiënte inzet van Teams. 

Wil je alle ins en outs van een Teams inrichting weten en er mee aan de slag? Op 7 december geef ik een praktische training over teams. Meld je hier aan Na de training weet je wat de mogelijkheden zijn van teams en kun je de vertaling maken naar de toegevoegde waarde van teams binnen jouw kantoor processen. Je bent ook in staat om teams aan te maken te beheren en te gebruiken. Dus meld je aan! 

Henk Overbosch

Henk Overbosch

Adviseur

henk@docco.nl

06-23353387