0318-830376 info@docco.nl

Een stageplaats bij DOCCO… volgens mij kon ik het niet beter treffen!

Afstuderen bij DOCCO?!
Mijn naam is Vincent Corsèl en ik ben afstudeerder bij DOCCO. Ik studeer bedrijfskunde aan de CHE in Ede. Je zult wel denken: bedrijfskunde!? Waarom dan afstuderen bij DOCCO? Allereerst was er direct een match en ik wilde heel graag onderdeel zijn van het DOCCO-team. Ja ja, zo snel kan het gaan… voor je het weet ben je “DOCCO-fan”. Daarnaast mag ik werken aan een hele gave opdracht, namelijk: Welke stappen kan je als accountant- of administratiekantoor nemen om je organisatie te veranderen. Door technologische ontwikkelingen is er nu heel veel meer mogelijk, maar zijn we daar wel klaar voor? Wat komt er bij verandering kijken? Hierover later meer…

DOCCO IT & VerandermanagementPlan de campagne
In april kon ik dan eindelijk beginnen aan mijn opdracht. Nadat ik een plan van aanpak had opgesteld ben ik begonnen met het verkennen van de markt. Mij was al vrij snel duidelijk dat er veel ontwikkelingen spelen. Niet alleen in de accountancysector overigens, technologische ontwikkelingen gaan razend snel en zet de wereld op zijn kop. De kansen en mogelijkheden die dit met zich meebrengen zijn eindeloos! Maar als we hier gebruik van willen maken, op in willen spelen, zullen we onze manier van werken moeten veranderen. Misschien wel onszelf moeten veranderen.
Ik wil geen standaard verhaal over veranderingen schrijven. Ik onderzoek hoe je als accountants- of administratiekantoor kunt veranderen. Daarnaast wil ik concrete handvatten bieden. Ik ontwikkel namelijk een concreet stappenplan voor kantoren die willen veranderen. Hierbij ga ik uit van in ieder geval de drie thema’s: Organisatie, Mens en Techniek.

Doe je mee?
Ik wil in mijn onderzoek niet alleen afgaan op literatuur en zou daarom heel graag vanuit de praktijk horen hoe jij er tegenaan kijkt. Is het niet zo dat je in de praktijk pas écht leert en ervaart wat de theorie ons voorschrijft? Je helpt me onwijs door deel te nemen aan een korte enquête. De input wordt anoniem verwerkt. Zo draag je een steentje bij aan mijn onderzoek. Als je het leuk vindt kan ik de resultaten na afronding met je delen!

De enquête vind je hier. Het kost je hooguit een paar minuten. Deelname wordt enorm gewaardeerd!

Dank!
Vincent Corsèl,
DOCCO

Share This