0318-830376 info@docco.nl

Je bent een blog over soft skills misschien niet van mij gewend, maar ik loop al een tijdje met iets rond dat ik met je wil delen. Accountants gaan steeds meer van administreren naar adviseren. Dit betekent ook dat er andere vaardigheden worden gevraagd van de medewerkers. Zijn de medewerkers van het accountantskantoor wel de adviseurs van de toekomst? Zijn deze niet te blauw terwijl ze geel/groen moeten zijn? Ik zal uitleggen waarom juist nu vaktechniek van ondergeschikt belang is en soft skills leidend zijn.

Vaktechniek wordt geautomatiseerd

De techniek maakt het mogelijk om binnenkort het systeem de vaktechneut te laten zijn. Robotic accounting zorgt ervoor dat de cijfers geautomatiseerd tot stand komen. Watson bezit al deze data en zorgt voor de interpretatie en conclusies. Als jij aan Watson vraagt wat het verschil is tussen fiscale en commerciële grondslagen voor desbetreffende bedrijf dan weet hij jou haarfijn binnen no-time het antwoord te geven. En neem van mij aan, dit gaat sneller dan dat jij en ik kunnen. Door dit soort ontwikkelingen is naast boekhouden straks ook vaktechniek een druk op de knop.

Beschikt (assistent-)accountant wel over de juiste skills?

Zo’n beetje het gehele kantoor is straks voortdurend op pad om klanten te adviseren om ervoor te zorgen dat deze zijn bedrijf de juiste kant op stuurt. Kennis en vaardigheden zijn in grote mate aan te leren. Het curriculum van de accountantsopleiding gaat op de schop. Ik hoop dat er dan meer dan één college wordt besteed aan onderwerpen zoals communicatie, argumenteren, presenteren, assertiviteit en leiderschap. Kortom, allemaal persoonlijke vaardigheden die nu te weinig aandacht krijgen binnen de opleiding en straks allemaal bovenaan het lijstje met functie-eisen staan van de vacatures.

Accountancy Bootcamp speelt hierop in

Wij spreken veel kantoren en merken dat het personeelsbestand steeds meer een belemmering vormt voor veranderingen. Een substantieel deel van de omzet moet uit advies komen, maar de adviseurs blijken te weinig nieuwe adviesopdrachten binnen te slepen. Daarnaast wordt acquisitie van nieuwe klanten door de vennoten niet echt aangemoedigd, omdat dit geen directe uren zijn en omdat de vennoten dit liever zelf in de hand houden. Om te voorkomen dat de vennoot van de toekomst ook zijn dagen slijt met het afvinken van lijstjes en ervoor zorgen dat de jaarrekeningen kloppen, organiseren wij de Accountancy Bootcamp.

Ben jij de adviseur van de toekomst?

De Accountancy Bootcamp is een unieke driedaagse die plaatsvindt tussen 5 en 7 oktober. Een nieuw concept dat veel mensen aanspreekt. De belangrijkste persoonlijke vaardigheden waarover de adviseur van de toekomst moet beschikken, komen aan bod. Onder begeleiding van coaches en topdocenten zorgt het gevarieerde programma ervoor dat je na afloop met goede ideeën en een frisse mindset op kantoor verschijnt.

Wat levert de Accountancy Bootcamp je op:
•3 onvergetelijke dagen inclusief 2 overnachtingen in een privé-kamer in een 4 sterrenhotel
•DISC-intake
•Persoonlijk ontwikkelplan
•16 PE-punten
•Topsessies over de belangrijkste thema’s
•Persoonlijke begeleiding van coaches
•Presentatie aan vennoten

Alles is inbegrepen in de prijs van € 1.950 excl. BTW.

Een aantal jaren terug heb ik mijn accountantsopleiding moeten stoppen. Ik heb zelf jaren in de collegebanken gezeten en weet waar het aan schort. Daarom vind ik het ook zo leuk om een bijdrage te leveren aan de Accountancy Bootcamp. Waarover anders dan over XBRL zal ik de deelnemers in 50 minuten transformeren in XBRL-experts.

Ben jij of ken jij die young potential? Ga dan naar www.accountancybootcamp.nl

Mark Bisschop

DOCCO

Share This