0318-830376 info@docco.nl

Op 23 juni zal tijdens de Accountancy Expo veel aandacht zijn voor SBR/XBRL. SBR Banken (de werknaam van het Financiële Rapportages Coöperatief, de coöperatie van ING, Rabobank en ABN AMRO) is vertegenwoordigd en neemt allerlei interessante activiteiten voor haar rekening. Zij is niet alleen op de Expo aanwezig met een stand maar werkt samen met aanwezige softwareleveranciers die al kunnen aanleveren naar SBR Banken. Op de stand van de deelnemende software leveranciers is het mogelijk een demo te zien van aanlevering van een SBR rapportage naar de banken.

De drie grootbanken, verenigd in het FRC, vinden het belangrijk aanwezig te zijn bij de Accountancy Expo om hier hun verhaal te kunnen doen en intermediairs te laten zien dat steeds meer softwareleveranciers aangesloten zijn op SBR Banken én dat dit werkt. Filip Zoeteweij (voorzitter Dagelijks Bestuur FRC) licht toe: ‘We zien steeds meer belangstelling voor aansluiting op SBR Banken. Daarom vinden we het belangrijk om op de Expo aanwezig te zijn om demo’s te verzorgen en te sparren met intermediairs en softwareleveranciers hoe we de samenwerking verder kunnen verbeteren’.

Powersessie SBR Banken

Op de Expo vinden er ook verschillende korte powersessies plaats in de Houtwagon. Eén van deze sessies zal worden ingevuld door SBR Banken. In een interactieve workshop zal Emiel Kahlmann namens SBR Banken laten zien hoe je kunt aansluiten op SBR banken. In deze sessie komen de verschillende manieren om aan te leveren naar SBR Banken, de aansluitprocedure en de benodigde certificaten uitgebreid aan bod.

Softwareleveranciers

Softwareleveranciers die aanlevering via SBR Banken ondersteunen, zullen op hun eigen stand een demo verzorgen waarin ze live laten zien hoe men een aanlevering kan doen bij het SBR Banken-portaal. Bezoekers die een demo volgen, krijgen een voucher uitgereikt waarmee ze kans maken op een toepasselijke prijs welke SBR banken op de stand(#7) aan het einde van de Expo aan de winnaar uitreiken De deelnemende softwareleveranciers zijn te herkennen aan een SBR Banken-banier bij hun stand. Dit betreffen onderstaande:

  • Pro Management (#13)
  • UNIT4 (#37)
  • Infine Software (#6)
  • Visma (#23)
  • CaseWare (#21)
  • Pinkweb (#14)
  • Reeleezee (#22)

Naast bovengenoemde softwareleveranciers zijn er ook een tweetal nieuwe leveranciers met SBR/XBRL functionaliteiten die aanwezig zijn op de Expo. Dit zijn respectievelijk XBRLreports; een Microsoft Excel invoegtoepassing voor het creëren, inlezen en renderen van XBRL rapportages en GLOMIDCO; een partij die allerlei zero coding XBRL oplossingen aanbiedt die binnen API Management, Service Bus en BPM te gebruiken zijn.

Kijk voor meer informatie over het programma, sprekers, exposanten en aanmelden even op de website.

Share This