0318-830376 info@docco.nl

SBR Assurance is veelomvattend en heeft impact om allerlei zaken binnen het accountantskantoor. Op woensdag 20 december j.l. hebben wij samen met CaseWare een SBR Assurance webinar/vragenuurtje verzorgd. Alles wat je moet en wilt weten kwam hierin aan bod!

Elke dag krijgen wij vragen van kantoren. Niet alleen op IT-vlak maar ook op het gebied van processen en vaktechniek. Door SBR gaat de inhoud van de jaarrekening, de audit, afgeven van verklaring, aftekenen, en deponeren veranderen. Afhankelijk van hoe je hier als kantoor mee omgaat is de impact klein of groot. Kies je nu voor een simpele (tijdelijke) oplossing dan is de impact kleiner maar heb je later meer werk te doen. Uiteindelijk zal de XBRL-jaarrekening het auditobject zijn. Het laat zich al raden hoe je dit geautomatiseerd kunt controleren.

Waar sta je?

Elk kantoor gaat verschillend met SBR Assurance om. Begin eens een SBR-jaarrekening gerenderd met de consistente presentatie te bekijken. Dit ziet er wezenlijk anders uit dan je gewend bent. De meeste kantoren weten nog niet welke kantoren wel en niet onder de verplichtstelling vallen, laat staan dat er al met klanten hierover is gesproken. Wat verwacht je van de klant straks? Wil je alleen SBR ontvangen of ga je alle jaarrekeningen verwerken in je rapportagesoftware?

Wat wil je weten?

Iedereen wil weten wat hij moet doen en hoe hij dit moet doen. Praktische vragen komen aan bod op het gebied van proces, software, certificaten, rendering, validatie, linking & signing etc.

Ben jij de eerste die ons een vraag stelt waar we geen antwoord op hebben?

 

 

 

De webinar heeft reeds plaatsgevonden op 20 december 2017 j.l.

 

 

Hier kunt u de webinar terugkijken:

Share This