0318-830376 info@docco.nl

Projectmanagement

Door onze kennis van projectmanagement en praktijkervaring begeleiden we dagelijks accountantskantoren in de rol van projectleider. Het maakt hierbij niet uit om welk soort project het gaat, als het maar IT-gerelateerd is. Bij grote software-implementaties is het vaak goed om intern een projectleider aan te stellen. Zo kan organisatorisch alles gestructureerd worden begeleid en kan er daadkrachtig contact met ingehuurde leveranciers plaatsvinden. Voor het bewaken van de voortgang en planning van activiteiten werken we met moderne online tools!

Onze rol een het project varieert in de praktijk. Soms zijn we interim betrokken en hebben we de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van een project en soms als extern adviseur in de rol van projectlid. Onze projectmanagers hebben ervaring met bekende methodieken als Agile, Scrum, Lean en Prince2.

Zes stappen model

Als het aan ons ligt, voegen we behalve de technische- en projectmethodieken ook veranderkundige aspecten toe aan een project. Zo kunnen we verandering door de inzet van nieuwe technologie beter begeleiden. We noemen dat ook wel ’technochange’. We kijken dan niet alleen naar beheersmatige aspecten, maar ook minder beïnvloedbare aspecten zoals organisatiecultuur en (gedrags)verandering. In onderstaande zes stappen-model zie je welke aspecten wij vaak meenemen bij projecten:

DOCCO IT & Verandermanagement - https://www.docco.nl

Sjabloon projectplan

Opzoek naar een basis sjabloon voor een eigen ICT-projectplan?

Reindert

Reindert

Projectmanager bij DOCCO

Neem contact op met Reindert als je hier meer over wilt weten of gewoon een vraag hebt!

reindert@docco.nl