0318-830376 info@docco.nl

Weerstanden overwinnen bij digitale transformatie

De hoeveelheid en de mate waarin (digitale) verandering op administratie- en accountantskantoren afkomt is aanzienlijk. Dat realiseert de kantoorhouder zich anno 2019 terdege. De spil in een succesvolle transitie is zonder meer de menselijke factor. Het sturen daarvan vraagt om het aanwenden van invloedstactieken die leiden tot betrokkenheid en steun. En aansturingsstijlen die gestoeld zijn op transformationeel leiderschap. Ga er maar aan staan!

Het goed begeleiden van kantoortransities in de accountancybranche met veelal de IT als aanjager, vraagt om behendigheid. Het toepassen van een aanpak die niet uitgaat van rationele projectmethodieken of organisatieverandering, maar het beste van beide: technochange. Daarbij is ook aandacht voor communicatie en het managen van de ‘softe’ kant van verandering essentieel. Heb jij deze vaardigheden al onder de knie?

Gratis pilottraining op kantoor van DOCCO

In maart faciliteert adviesbureau DOCCO twee korte trainingen over ‘weerstanden overwinnen bij digitale transformaties’. Het gaat om een door Oscar Stronk & Kees Wolswinkel ontwikkelde pilottraining. Zij zullen in een interactieve training dieper op de materie ingaan: Wat houdt veranderen in? Hoe staat mijn team ervoor en wat voor leiderschap past hierbij? Daarnaast: wat voor weerstand kan ik verwachten bij deze ontwikkelingen en hoe ga ik hier mee om? In deze training wordt met name aandacht besteed aan de menselijke kant van een kantoortransitie. De theorie omvat een klein deel, want het programma omvat ook casuïstiek en oefeningen.

Ben jij erbij?

De training is kosteloos bij te wonen voor accountants, vennoten en managers die werken bij een administratie- of accountantskantoor.

Schrijf je direct in voor een van de twee gratis sessies of bekijk het programma

Share This