0318-830376 info@docco.nl

Heeft u een goed slot op de (digitale) deur van uw kantoor? Een villa zonder driepuntsluiting? Met deze metafoor en met de nodige zorgen doen brancheorganisaties, beroepsverenigingen en kennis- en adviesbureaus uit de accountancybranche een dringende oproep in een gepubliceerde leaflet: ‘wees zuinig op de gegevens van uzelf en uw klanten’.

Kantoren verwerken en verrijken grote hoeveelheden kostbare data. Klanten mogen verwachten, dat hier op zorgvuldige wijze mee om wordt gegaan. Hoewel honderd procent veiligheid niet te garanderen is, zien de gezamenlijke organisaties nog heel veel verbetermogelijkheden bij kantoren. De huidige risico’s rond cybercrime hebben een directe relatie met de continuïteitaspecten.

Er zijn legio voorbeelden -ook recent- waaruit de toenemende dreiging opgemaakt kan worden. De IT/data- infrastructuur vormt ook in de accountancybranche de basis waarop bedrijfsvoering wordt gebouwd. Omdat de afhankelijkheid enorm is, dient informatiebeveiliging chefsache te worden. ‘Niet morgen maar nú’, aldus Reindert Doorn van DOCCO.

Samen met SRA, DOCCO, FullFinance, NOAB, Fiscount, Novak, RB en DTC (Min. EZK) is bijgaande oproep opgesteld aan kantoorhouders. Take-aways: geef informatiebeveiliging prioriteit, kom er snel achter waar je qua beveiligingsniveau staat en alloceer middelen voor informatiebeveiliging.