0318-830376 info@docco.nl

Doordat de accountancymarkt sterk zoekende is naar de impact en succesvolle inzet van ICT binnen de praktijk, neemt de behoefte aan strategisch IT advies bij kantoren toe. Dat bemerkt ook DOCCO, een jong en dynamische advies- en consultancyorganisatie die opereert in de accountancymarkt. Het team startte in 2013 en stevent af op een leidende positie in IT adviesdienstverlening aan kantoren.

Bij legio accountantskantoren staan thema’s als innovatie en procesoptimalisatie op de agenda. Juist rond deze thema’s formuleerde DOCCO haar dienstverleningsmodel, aangevuld met verandermanagement. De combinatie van de inzet ICT en het in beweging krijgen van medewerkers rond technische vernieuwingen blijkt in een grote behoefte te voorzien. Daarnaast spreekt de flexibele en dynamische manier van DOCCO’s dienstverlening veel accountantskantoren aan.

helpen_door_interimDe mix van IT & Accountancy

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen is gezocht naar collega’s met jarenlange ervaring binnen de sector én kennis en kunde op ICT-vlak. DOCCO hanteert ervaring in ICT én accountancy dan ook als criterium. Een combinatie waar menig accountantskantoor ook naar op zoek is. Deze maand breidde het team zich uit met twee ervaringsdeskundigen uit de accountancypraktijk.

Henk Overbosch, voorheen Manager IT en Interne Organisatie bij vhm|abc, haakte aan bij DOCCO: “Proces – Mens – Techniek. Midden in een tijd van verregaande automatisering en grote veranderingen van techniek en processen wil ik mij vanuit DOCCO inzetten naar een toekomst voor kantoren waar de mens centraal staat!”.

Ook Jorrit Vermeulen die eerder werkzaam was als ICT-beheerder bij Zirkzee groep maakte een overstap naar DOCCO: “Bij DOCCO merk je een enorme gedrevenheid om IT optimaal in te zetten bij accountantskantoren. Daar wilde ik deel van uitmaken! De kennis die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan binnen de accountancy wil ik delen met anderen. Net als de andere collega’s van DOCCO!”.

Brede expertise

De groei van DOCCO is ook gedreven door de behoefte aan een blijvende veelzijdigheid van de dienstverlening. Beide nieuwe collega’s nemen weer een rugzak mee met ervaring rond vele softwaretoepassingen. “DOCCO ambieert een helicopterview te hebben van IT in de accountancymarkt en een diversiteit aan kennis draagt hier enorm aan bij”, aldus Dirk Kreijkes van DOCCO. “Het is fantastisch om te zien hoe we in gezamenlijkheid antwoord kunnen geven aan casussen bij de klant. Dat gaat verder dan kennis van één softwarepakket. Dat maakt onze rol ook zo waardevol voor het kantoor. Er kan naar het hele proces worden gekeken.”.

DOCCO helpt kantoren om ICT optimaal in te zetten door middel van advies-, consultancydiensten, trainingen, interim-, projectbegeleiding en tools voor procesoptimalisatie. Met een team van vijf fulltime adviseurs en vijf betrokken ZZP’ers helpt DOCCO u graag vooruit. Jorrit of Henk ontmoeten? Mail of bel ze even!

Share This