0318-830376 info@docco.nl

DOCCO lanceert samen met partners het ‘Powerplatform voor accountants’ en biedt kantoren concrete hulp met Data & RPA

De belangrijkste vijf digitale thema’s voor de komende jaren zijn Cloud, Security, Data-processing, Proces-automation en Identitymanagement. Bij elk kantoor staan er wel IT-projecten op de agenda die hierop inhaken. Ook Microsoft speelt in op deze thema’s. Met bijvoorbeeld Power BI, Power Automate en Power Apps heb jij nu al drie krachtige tools in handen om aan de slag te gaan met data-analyse en (robotic) proces automation. Er kan direct mee worden gestart. Maar hoe? 

Het ‘Powerplatform voor accountants’ wil kantoren laagdrempelig laten kennismaken en biedt begeleiding bij concrete stappen.

De belangstelling voor de applicaties van Microsoft is bij kantoren groot. Dit is mede ingegeven door de toegankelijkheid en lage kosten. De applicaties binnen het Power Platform van Microsoft maken onderdeel uit van de 365 portfolio. Een overgrote meerderheid van jullie maakt hier al gebruik van. Bijvoorbeeld door de inzet van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en SharePoint. Wat voor veel kantoren nog relatief onbekend is, is het aanbod van tools binnen dit portfolio die kantoren nu al concreet kunnen helpen met procesautomatisering en data inzicht.

Power-platform.nl

De website www.power-platform.nl is een initiatief van ons met medewerking van Microsoft, GBNED, Davista, Hillstar en Eshgro. De website is bedoeld om kennis te maken met Power BI, Power Automate en Power Apps en biedt hulp in de vorm van voorbeelden, trainingen en projectondersteuning. Elke maand worden er nieuwe video’s geplaatst met voorbeeldtoepassingen voor accountants- en administratiekantoren. We beogen hiermee de innovatie bij kantoren te stuwen: “Met minimale technische kennis kunnen door kantoren al grote stappen worden gezet rond data-analyse en RPA.”

Directe verbinding naar accountancy software

Kantoren die al eens kennis hebben gemaakt met de tools lopen vaak tegen de connectiviteit aan. Het ophalen en insturen van gegevens naar API’s (de interface voor gegevensuitwisseling) van de software die accountantskantoren in gebruik hebben is soms complex. Zonder technische kennis komt men niet ver. Via het platform worden daarom meerdere voorbeeldconnectoren, modellen en how-to’s aangeboden om kantoren hier snel mee vooruit te helpen. Er zijn reeds voorbeelden beschikbaar voor Accountview, AFAS, King, Exact, Twinfield, Simplicate, Minox en NMBRS.

Grotere projecten

Het platform biedt ook hulp aan kantoren die de kennismakingsfase al voorbij zijn en op grotere schaal aan de slag willen met data-infrastructuren op Microsoft Azure of bijvoorbeeld het maken en distribueren van apps en services met Azure Logic Apps. Hiervoor wordt samengewerkt met gespecialiseerde kennispartners die dergelijke projecten met accountantskantoren samen gaan realiseren op basis van de casuïstiek. 

 

Data & RPA Congres 2021

Op 23 maart 2021 volgt een (online) evenement in samenwerking met GBNED en met medewerking van Microsoft en vele andere sprekers. Inspiratie én praktijkvoorbeelden zullen hierin centraal staan.

Pre-registratie voor tickets is reeds gestart via de website.

 

WWW.POWER-PLATFORM.NL

Reindert Doorn

Reindert Doorn

Adviseur