0318-830376 info@docco.nl

Bijna alle accountants- en administratiekantoren die ik de afgelopen maand sprak geven aan, dat ze heel druk zijn, het is natuurlijk btw-maand. Of er wat ruimte komt in november? Nee, dan moeten ze aan de gang met alle derden verklaringen voor de NOW regeling. En laat ik daar nou net een tool voor hebben gezien die een grote tijdsbesparing kan opleveren met het afhandelen daarvan.

Vanuit DOCCO zien we heel veel tools en applicaties. Het is onze core business om kantoren te helpen om hun processen zo optimaal mogelijk in te regelen, dat betekent in de praktijk onder andere automatisering inzetten om waar mogelijk ‘werk met de hand’ te vervangen door de computer. Daarin begeleiden we kantoren om zelf de juiste vragen te stellen en onderzoek te doen zodat zij de tools en applicaties kunnen kiezen, die het beste binnen hun organisatie passen. Het is veel van hetzelfde, de ene heeft dit wel en dat niet, de ander heeft dat wel en dit niet.

Maar soms kom je een tool tegen die er echt uitspringt. Innovatief, slim en tijdbesparend met kwaliteit van dienstverlening nog steeds hoog in het vaandel. Ik hoor steeds meer kantoren die gebruik maken van Continuous Auditor van Cygnus Atratus, van klein tot groot en ze zijn er allemaal erg tevreden over. Reden voor mij om er zelf eens in te duiken.

Al jaren ken ik de content van Cygnus Atratus wat betreft werkprogramma’s en heb dat ook mogen implementeren op kantoren. Ook ken ik de data-analyse tool Continuous Auditor die veel kantoren helpt om de puntjes op de ‘i’ te zetten en efficiency te realiseren qua adviesdienstverlening. Nu hebben zij ook een module om kantoren te helpen om de derden verklaringen af te handelen. Want waarom zou je met de hand op zoek gaan naar allerlei informatie als je dat ook geautomatiseerd kan doen? Aan de hand van een audit file (of directe koppeling met de administratie) word je aan de hand mee genomen door de verplichte stappen, worden mutaties aangereikt die beoordeeld moeten worden en word je gefaciliteerd om zo efficiënt mogelijk je rapport van bevindingen op te stellen. Al met al een tool die je ondersteunt en ontlast met het uitvoeren van je werkzaamheden.

We kunnen er helaas niet voor zorgen, dat jij meer tijd krijgt. We kunnen er wel voor zorgen, dat je minder tijd besteedt aan werkzaamheden die geautomatiseerd kunnen worden, zodat je uiteindelijk toch meer tijd overhoudt. Wat mij betreft een win-win situatie voor zowel de klanten als de kantoren. Daar doen we het voor!

Wij zijn DOCCO…

Waar kunnen we jou mee helpen?

Tina Meeuwisz

Tina Meeuwisz

Adviseur