0318-830376 info@docco.nl

Veel kantoren zijn dit jaar aan de slag gegaan met de (nieuwe) productivity-apps die Microsoft biedt in haar 365-suite. Met name Microsoft Teams, SharePoint en Power BI staan in de belangstelling. Stuk voor stuk mooie toepassingen. De kracht schuilt echter in de interactiemogelijkheden tussen deze apps. Een handig hulpmiddel daarbij is Microsoft Flow. Wie ooit weleens heeft gewerkt met Zapier, IFTTT of “Opdrachten” op de iPhone snapt het principe van Flow: een ‘trigger’ zorgt ervoor dat er automatisch een handeling wordt uitgevoerd. Je hebt trouwens niet altijd Flow nodig, de apps van Microsoft werken vaak al heel goed samen. Zo is bijvoorbeeld je data uit Teams, opgeslagen in Sharepoint en werkt de agenda in Teams samen met Outlook.

Ik laat je drie kleine, maar handige interacties zien tussen Teams en Power BI en leg ze stap voor stap uit. Vandaag deel 2!

Delen van je PowerBI rapport binnen Teams

Case: als collega’s Excel-bestanden toevoegen in Teams (onderliggend SharePoint), wordt de rapportage geactualiseerd. De volgende stap is om de rapporten ook te delen met je collega’s, door deze te tonen in een Teams. Zo is alle relevante informatie van de rapportages direct beschikbaar binnen je Teams-omgeving en hoeven collega’s niet naar Power BI-service, wat vaak een drempel is.

Let op: of je collega’s de rapportages kunnen raadplegen hangt samen met de ingestelde rechten (Power BI). Daarnaast hebben de collega’s een licentie nodig voor Power BI.

Stappen:

1. Publiceer je rapport naar Power BI-service

2. Open Teams en kies het gewenste Team

3. Kies tabblad toevoegen (het kan zijn dat je als je geen teambeheerder bent, deze bevoegdheid niet hebt) en kies ‘Power BI’

4. Selecteer de werkruimte waar het rapport gepubliceerd is

5. Selecteer het gewenste rapport en kies Opslaan

Vrijdag volgt de derde tip!

Meer weten of leren over de productivity tools van Microsoft?

We helpen je bij DOCCO als Microsoft partner op weg met een 365-boosterprogramma en trainingen rond bijvoorbeeld Microsoft Power BI en Teams. Neem contact met ons op voor advies, training of hands-on consultancy.

www.docco.nl – 0318-830376

Auteur

Reindert Doorn | Adviseur

Share This