0318-830376 info@docco.nl

ICT van strategisch belang

ICT is geen doel op zichzelf, maar moet bijdragen aan strategische doelstellingen. Daarvoor is het ook cruciaal dat uw medewerkers enthousiast meebewegen. Daar helpen wij u mee.

Wij zijn sterk in het vertalen van uw ideeën naar concrete resultaten!

Liever technische hulp?

(Strategisch) Advies

We helpen u graag vooruit. Dat kan bijvoorbeeld door een adviestraject, het vormgeven van ICT project- en strategieplan of een veranderkundig plan. Ook ICT-nulmetingen doen we met regelmaat. Hieronder vindt u ter illustratie een aantal voorbeelden van de mogelijkheden:

 

 • Quickscan organisatiecultuur: welke dominante oriëntatie heeft uw kantoor of vestiging en welke aanpak van verandering of ICT project sluit hierop aan?
 • Projectplan implementatie ICT project: hoe krijgt u een nieuw ICT project uitgerold en hoe neemt u de medewerkers mee hierin?
  ICT (meerjaren)strategieplan: waar staat uw kantoor op ICT vlak, welke interne en externe ontwikkelingen zijn relevant voor de koers die u wilt kiezen?
 • SBR integratie: hoe zien uw processen eruit in de huidige en gewenste situatie en welke rol speelt SBR hierin? Met de collega’s van DOCCO gaat u samen aan de tekentafel om de kansen van SBR voor uw kantoor in beeld te brengen.
 • Informatiebeveiliging en ICT continuïteit: op welke wijze heeft u de noodzakelijke zorg rond informatiebeveiliging en ICT continuïteit vormgegeven? Wij adviseren u over bedreigingen én kansen, maar ook over de juiste aanpak hiervan.
 • Advies rond outsourcing en ICT servicemanagement: wat zijn de afwegingen die bij u spelen? Op basis van uw input en relevante ontwikkelingen kijken we gezamenlijk naar de afwegingen om tot een passend advies te komen.
 • Procesoptimalisatie en LEAN: hoe efficiënt zijn uw processen eigenlijk en welke mogelijkheden zijn er tot verbetering? Wij helpen uw processen effectief vorm te geven en voortdurend te verbeteren richting de klantvraag.

DOCCO werkt voor kantoren, maar soms ook voor leveranciers. DOCCO opereert in haar advieswerk onafhankelijk. Er is geen financiële afhankelijkheid dan wel sprake van aanbrengpremies.

Zo kunnen we u nog beter van dienst zijn!

Te klein voor een ICT manager/projectleider op de loonlijst? Maar is ICT te belangrijk voor uw continuïteit en wilt u wel graag IT regie in eigen huis? Kijk eens naar ons IT-Management-as-a-Service aanbod!

f

Interim/IT-projectmanagement

Heeft u behoefte aan tijdelijke of langdurige inzet en ondersteuning rond IT, procesoptimalisatie of verandertrajecten? De experts van DOCCO zijn ook flexibel inzetbaar om u op interim basis van dienst te zijn. Denk hierbij aan de volgende rollen die vervuld kunnen worden:

 • ICT Projectleider
 • IT manager / Informatiemanager
 • Transitie/verandermanager
 • Applicatiecoördinatie technisch en functioneel
 • Information Security Officer
 • Procesmanager

Neem vrijblijvend contact met ons op, bijvoorbeeld door het opvragen van uitgebreide CV’s!

Consultancy & Implementatie

Behalve advies kunnen wij u in de praktijk ondersteunen met onze expertise op het gebied van IT (beheer), Projectmanagement, proces- en workflowinrichting en met specifieke kennis rondom applicaties. Ook het inrichten van een klantportaal, werkprogramma’s en backofficeprocessen hebben wij vaker met succes gedaan. DOCCO werkt onafhankelijk van softwareleveranciers en heeft een brede kennis van de diverse applicaties die gebruikt worden in de branche!

Techniek, tools, koppelingen

We denken graag -met u- in oplossingen. Door de toenemende behoefte aan procesoptimalisatie en integratie bent u steeds vaker opzoek naar praktische handvatten om te versnellen of te vereenvoudigen. Denk aan integraties tussen applicaties. We leveren brede én diepgaande technische expertise om u hierbij uitstekend van dienst te zijn.

Informeer naar de mogelijkheden voor tools op uw kantoor en/of leg ons uw casus voor. We gaan graag aan de slag. Bekijk enkele voorbeelden van oplossingen die we bij kantoren hebben ingezet.

Ook voor ICT infra, beheer en telecomvragen kunt u bij ons terecht!

Trainingen & Workshops

Het uitvoeren van IT projecten en de inzet van slim gereedschap in de branche is geen doel op zichzelf, slechts een middel. Een effectieve bedrijfsvoering en organisatiecultuur ontstaat onder andere als er op een enthousiaste en gedisciplineerde wijze gebruik wordt gemaakt van de middelen. Daarom is het trainen en begeleiden van uw medewerkers in alle veranderingen een essentieel onderdeel. Wij verzorgen trainingen rond projecten en uw specifieke wensen.

Daarnaast ondersteunen wij u met trainingen en workshops rond bijvoorbeeld:

 • Training Informatiebeveiliging
 • Verandermanagement
 • Teamrollen en teaminteractie
 • SBR-XBRL: impact en kansen
 • Microsoft Excel (t/m expertlevel)
 • Het Nieuwe Werken

Bekijk onze evenementen-agenda!

Ga direct naar het cursusoverzicht van DOCCO met open inschrijving.

“We hebben gemerkt dat DOCCO een ondernemende dienstverlener is met een sterk proactieve en pragmatische werkwijze. De consultants komen graag zelf op locatie en denken mee vanuit de praktijk. De expertise van onze werkprocessen, kennis van onze software en de schakel met techniek geeft ze een unieke positie. Wij hebben dit als erg positief ervaren”

“Eindelijk een organisatie met ‘ballen’. Hier was durf voor nodig.”

“De markt verandert en dat vraagt dat de accountants-organisatie mee verandert. Hoe krijg je de organisatie mee? Hoe worden de medewerkers ambassadeur? De meerwaarde met DOCCO in het proces lag vooral op dit vlak.”

“Complimenten voor de professionele organisatie. Goede PR, strakke site, heldere communicatie. Echt van deze tijd, top!”

Reacties van onze klanten!

..anderen volgen DOCCO. Meld u aan en ontvang vier tot zes keer per jaar een update van ons! Met handige tips!

Share This