0318-830376 info@docco.nl

Vorig jaar introduceerde DOCCO de training ‘Steeds meer SaaS-applicaties. Wat doe ik nog met mijn IT?’ Steeds meer administratie- en accountantskantoren stellen deze vraag en met de komst van Office 365 is het enorm actueel. Het mini-boekje met 20 handrekeningen bij het uitbesteden van de IT-infra, dat voor deze training in 2018 ontwikkeld is, is nu vrij te downloaden.

Het mini-boekje geeft tips voor kantoren die zelf, of met enige begeleiding, hun ICT-omgeving willen uitbesteden. Of het nu de eerste keer is of als het om een nieuwe uitbesteding gaat: het mini-boekje biedt de nodige handvatten:

  • Hoe kun je een selectietraject aanpakken?
  • Hoe selecteer je leveranciers?
  • Wat zijn aandachtspunten bij contractering?
  • Hoe richt ik een POC of testfase in?
  • Van projectmanagement naar support
  • Medewerkers meenemen in webbased werken

DOCCO ziet steeds meer -met name kleine- kantoren kiezen voor een webbased werkplek op basis van Office365. De belangstelling daarvoor is enorm. Grotere kantoren hebben doorgaans meer legacy in de vorm van offline software en stellen andere eisen. Uit het onderzoek dat DOCCO begin dit jaar deed in opdracht van Claranet, blijkt dat met name software voor het samenstellen van de jaarrekening en dossiervorming in beperkte mate ‘webbased’ ingezet wordt door kantoren. De inzet hiervan en de ontwikkeling bij de aanbieders op dit vlak zoals Unit4, CaseWare, Visionplanner, MLE en ProManagement zijn vaak bepalend voor het webbased kunnen werken.

Hybride
Het zal een kwestie van tijd zijn voordat nagenoeg alle software webbased wordt aangeboden en is ontwikkeld op basis van moderne web technologieën. Tot die tijd kunnen kantoren hun IT-infra ook hybride inrichten, waarbij offline apps individueel worden gehost. Hier kunnen IT-dienstverleners en soms ook de softwareleveranciers zelf prima in ondersteunen.

Hoe je kantoor het ook organiseert: zorg ervoor dat je flexibel bent en blijft in de inkoop van ICT-dienstverlening om in te kunnen spelen op veranderende marktomstandigheden.

 

Direct downloaden

DOCCO ondersteund dagelijks kantoren bij ICT uitbestedingstrajecten en de selectie van IT-dienstverleners. Daarnaast heeft DOCCO praktijkervaring met de inzet van Office365. Bel of mail gerust als je eens wilt overleggen met een van onze adviseurs!

Share This