0318-830376 info@docco.nl

Getwalk 2016Softwareselectie voor je eigen kantoor; als er ook maar iets is wat lekkere keuzestress oplevert en uitstelgedrag, dan is dat het vaak wel. Zet het ook vooral structureel laag op de agenda en alles blijft mooi zoals het is. Accountants die dat niet willen, konden zich gisteren uitgebreid oriënteren op Getwalk 2016 in Nieuwegein. In 32 pitches van elk 8 minuten (sharp!) gaf elke leverancier een snelle demo van zijn product of tool. Dat hield het niet alleen afwisselend, maar voorkwam in de meeste gevallen ook een te commerciële saus over ieders verhaal. Laten zien hoe iets eruit ziet en wat je ermee kan, gaat in een dergelijke setting immers vóór. Dé rode draad van Getwalk 2016: pitches en PE.

Hoe verdeel je 32 pitches op een goede manier over de dag? Heel simpel, door ze thematisch te clusteren, waardoor je ze als bezoeker ook gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. In dit geval leverde dit vier programmablokken op: 1) samenstellen, controle en visualisatie; 2) administratieve dienstverlening; 3) in en om het kantoor; en 4) capita selecta. Na de inleiding van dagvoorzitter Fou-Khan Tsang, voor deze gelegenheid getooid met rode stropdas, mochten partijen als Analys.io, Comandi en Reeleezee hun pitch houden. Het dashboard van Comandi met bijna ronkende bedrijfstoerentellers sprak veel (mannelijke) bezoekers aan. Maar er werd ook aandachtig gekeken naar Analysio, dat analysemogelijkheden voor risicogericht samenstellen biedt en daar ook socialmediaberichten over de klant aan vastknoopt in een timeline. Bij Reeleezee was vervolgens weer duidelijk te zien dat RGS en SBR geïmplementeerd zijn, maar ook dat de software aangepast is op de nieuwe rechtspersoon, de micro-onderneming. In Visionplanner is alles ook op SBR gebaseerd, en wanneer de klant accordeert, gaat de jaarrekening gelijk door naar de KvK. Daarna wordt direct geëxporteerd naar het fiscale pakket. De software stelt de gebruiker in staat om jaarrekeningen te maken conform de nieuwe minimum inrichtingseisen.

Boekhoudrobot en acteertalent
Een van de partijen die bij de meeste bezoekers duidelijk tot de verbeelding sprak was Invoice sharing, een slimme oplossing voor het geautomatiseerd boeken van facturen. Pitcher Jeroen Volk: “UBL is hierbij de oplossing voor al je problemen. Wij koppelen alle leveranciers aan elkaar, zodat we elektronische facturen met elkaar kunnen delen. Accountants vinden ons leuk, omdat we een boekhoudrobot hebben gemaakt. Dus geen scan en herken, maar echt elektronisch factureren. Uiteindelijk willen we natuurlijk alle leveranciers op dit platform hebben, maar dit gaat tot nu toe gemakkelijker met kleine dan met grote klanten.” Invoice sharing mocht aan het eind van de middag na een ‒ uiteraard digitale ‒ stemming de prijs voor het meest innovatieve product in ontvangst nemen van Fou-Khan Tsang. Naast de prijs voor het meest innovatieve product stond er ook een prijs klaar voor de beste presentatie. Die ging naar Visionplanner, met dank aan het bijzondere acteertalent van Gert Kwetters en zijn compagnon, wat resulteerde in een aansprekende pitch.

Kiezen
Alle producten uitgebreid bespreken binnen de kaders van dit artikel is op voorhand een mission impossible. Sommige producten blijven je net wat extra bij, maar dat is voor iedere bezoeker anders. Een voorbeeld hiervan is de Declaree-app, waarmee je ervoor zorgt dat er binnen de afgesproken regels gedeclareerd wordt. Simpel in het gebruik en in vormgeving, met mooie onderliggende techniek. Of een product als Trakstar, een digitale HR-beoordelingstool, waardoor medewerkers veel meer betrokken worden bij het hele beoordelingsproces.

Vooruitgang
Op Getwalk 2016 kon je je goed (her)oriënteren op diverse ICT-oplossingen. En nee, dat hoeft niet per definitie te resulteren in software die een aardverschuiving teweegbrengt binnen je kantoormuren en gelijk je aantal medewerkers halveert. Software die net wat sneller werkt, efficiënter is, net wat meer mogelijkheden heeft, wat vriendelijker is in het gebruik; ook dat is waardevol, ook dat is vooruitgang.

En PE of geen PE? Die discussie werd vooral voorafgaand aan Getwalk 2016 gevoerd. Sommige leveranciers ‘knipoogden’ daar nog even subtiel, dan wel wat minder subtiel naar tijdens hun pitch. De meeste bezoekers op dit event leken echter vooral uit intrinsieke motivatie te komen.

Getwalk 2016 Getwalk 2016

Share This