0318-830376 info@docco.nl
Microsoft Office365 kan veel toegevoegde waarde leveren voor je organisatie en je klanten. In de komende 4 blogs geef ik een aantal tips over de inzet van deze online werkomgeving binnen en buiten je kantoor. Deze blog geeft inzicht in het verschil van inzet van Office365-online en Office2019-lokaal.

Waarschijnlijk is voor je organisatie een upgrade uitgevoerd naar Office365. Mag ik eens vragen wie dat voor jullie geregeld heeft en hoe de implementatie is gegaan? En welke apps zet je dan in voor de organisatie? Of draait Office365 gewoon lokaal op je werkstation en dus eigenlijk alleen Word en Excel 2019? Office365 is een online samenwerkingsplatform met vele diensten waarvan ik in de praktijk zie dat dit nog zeer weinig wordt ingezet, ondanks dat velen wel een abonnement in huis hebben!

De oorzaak hiervan ligt bij de oude denkpatronen over ICT. Zo gauw iets technisch was, werd het bij “de IT-er” neergelegd. Die scheidslijnen zijn snel aan het verschuiven: de IT-beheerder is een professional op het onderhouden en beveiligen van de ICT-infrastructuur (PC’s , notebooks en servers, het netwerk en de internetverbinding). Deze weet ook heel goed hoe je een applicatie moet installeren en onderhouden op werkstations en servers. Maar wat als deze applicaties steeds meer vanuit de cloud worden aangeboden? Dan wordt het inrichten en gebruik van deze oplossingen veelal vanuit een key-user of applicatie-beheerder ondersteund. En het beheer door de cloud-leverancier van de software uitgevoerd. Maar is uw IT-beheerder ook meegegaan in deze ontwikkelingen?

Vanuit deze denkwijze was het installeren en beheren van Office producten ook altijd een onderdeel van het werk van de IT-beheerder en dus wijst hij/zij op de upgrade mogelijkheden van Office, verzorgt de aanvraag van het 365-abonnement en vervolgens de lokale installatie. Wist je trouwens dat je persoonlijke licentie recht geeft op 5x een lokale installatie van Office2019? Handig voor op je tablet of notebook en voor thuis. Het abonnement is dus nu netjes geregeld en je werkt gewoon door met een nieuwe versie van Office: Word, Outlook en Excel op de vertrouwde lokale manier. Office2019 dus! Herkenbaar?

Maar je abonnement van Office365 geeft tegelijkertijd toegang tot een online samenwerkingsplatform met tal van extra functionaliteiten en een extra apps die lokaal niet beschikbaar zijn. Deze omgeving is breed in te zetten voor efficiëntie in de processen binnen je kantoor én in onderling samenwerken, ook met je klanten. Veel meer dan alleen “Office2019”. Heb je al wel eens met je account ingelogd via office.com in Offce365? Doe dat eens en klik op de apps die je daar vindt. Ze zijn voor je beschikbaar. Dus waarom niet eens kijken welke je kunt inzetten voor je organisatie? Dat is trouwens stap 1 in het gebruiken van Office365: gebruik Office.com als je startpagina! In mijn volgende blog zal ik je laten zien waarom dit zo handig is en neem ik je mee in meer voordelen die Office365 voor je organisatie kan hebben. Met natuurlijk tips voor de dagelijkse praktijk.

Wil je meer weten over het efficiënt inzetten van Office365 binnen je kantoor en voor klanten? Op 28 maart organiseert DOCCO een praktische training hierover.

Meer informatie vind je op: https://www.docco.nl/pe-training-office365-eruit-halen-wat-erin-zit.

Share This