0318-830376 info@docco.nl

Data lijkt het nieuwe goud voor kantoren. Bij menig kantoor waar adviesbureau DOCCO helpt bij de strategische (IT) planning, wordt gesproken over een ‘datagedreven advieskantoor’. Een mooie stip op de horizon die echter nog niet binnen handbereik ligt. De actualiteit en de kwaliteit van de dataverzamelingen op een kantoor moet flink verbeteren om de data meer waarde te geven. Dat begint bij standaardisatie in verwerking in proces. Gaat het kantoor vervolgens aan de slag met data, zij het in experimentele fase, ontbeert het vaak aan technische vindingrijkheid om data te verzamelen, te analyseren en te visualiseren. Om kantoren praktisch op weg te helpen bij deze eerste stappen, komt DOCCO dit najaar met een reeks praktijktrainingen.

De praktijktrainingen richten zich op de inzet van Power BI als tooling voor data-analyse en presentatie. Het product van Microsoft is enorm populair bij accountantskantoren. De gunstige prijsstelling en laagdrempeligheid werkt dit in de hand. Sommige kantoren beschikken door de transitie naar Microsoft’s Office 365 al over Power BI.

Snel starten met Power BI

Juist aan de basale stappen is grote behoefte ervaart Reindert Doorn, adviseur bij DOCCO: “Veel kantoren willen graag starten met Power BI en hebben al eens rond geklikt, maar missen de bagage om het verder te brengen”. Op internet zijn allerlei DIY-tutorials, die zeker de moeite waard zijn. Het ontbreekt accountants en specialisten vaak aan drie dingen:

  • Een duidelijk stappenplan, hoe je te werk kunt gaan.
  • Meer hulp en ondersteuning als je zelf aan de slag gaat en de online tutorials je onvoldoende verder helpen.
  • Een verdiepingsslag: een visualisatie is al snel gemaakt, maar hoe zet ik een goed datamodel op, koppel ik meerdere bronnen en publiceer ik gecreëerde dashboards?

De praktijktrainingen die DOCCO in het najaar organiseert geven hier invulling aan en zijn bedoeld voor newbies die op een tijdsefficiënte wijze snel aan de slag willen gaan met Power BI. In één dag tijd en in heel kleine groepen wordt er samengewerkt.

Inzicht en advies door data

Data-analyse en visualisatie leidt niet direct tot meer advies. Het geeft wél kansen, bijvoorbeeld voor interne analyses (adviestriggers) en hulp bij het opzetten van managementinformatie bij klanten. Meestal komt de expertise vanuit de IT-auditors in de kantoorpraktijk, weet Doorn: “De kunst is om de technische inzichten die deze collega’s en de IT collega’s hebben te verbinden met de relatiebeheerder en klantadviseur”. Met de praktijktraining Power BI hoopt DOCCO ook de medewerkers uit de samenstel- en adviespraktijk op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de mogelijkheden van Power BI. Met de technische mogelijkheden en skills op zak, kan de adviseur potentiele ‘dataprojecten’ beter op waarde schatten en voor het voetlicht brengen.

Samenwerking met Hillstar

DOCCO organiseerde eerder dit jaar Office 365 kennismakingstrainingen voor administratie- en accountantskantoren. Het adviesbureau sloot zich aan als partner bij Microsoft. De trainingen maakten de grote interesse van kantoren in Microsoft Teams en Microsoft Power BI zichtbaar. Voor Microsoft Teams organiseert DOCCO in september een aparte IT-bijeenkomst. Voor verdieping in Power BI is de samenwerking opgezocht met Hillstar, specialist in BI & Analyse oplossingen. De trainingen worden duaal vormgegeven: de technische kennis en Power BI-educatie ervaring van Hillstar worden gecombineerd met de praktijkkennis van DOCCO.

Direct inschrijven?

Kijk op www.docco.nl/trainingen voor het trainingsoverzicht, meer informatie en inschrijving. De trainingen worden op drie data en locaties aangeboden in het najaar. De opzet is klassikaal, de groepsgrootte maximaal 8-10 deelnemers en het meebrengen van een laptop is een vereiste. Aan de training zijn 6 PE-punten verbonden en een diner is inbegrepen. Er zijn in totaal 30 plaatsen beschikbaar.

Share This