0318-830376 info@docco.nl

DOCCO IT & Verandermanagement - http://www.docco.nlHet afdrukken van jaarrekeningen op brief- en volgpapier om ze vervolgens weer in te scannen en in het digitale dossier te plaatsen gebeurt maar al te vaak in de praktijk. Een omslachtig proces en de presentatiekwaliteit van de scan laat vaak te wensen over. Om onder andere dit proces binnen kantoren te digitaliseren en te versnellen heeft DOCCO woensdag de toepassing Printless gelanceerd.

Advies- en consultancybureau DOCCO startte vorig jaar al met het leveren van softwaretool voor integratie. ‘Niet omdat we de ambitie hebben om een softwarebedrijf te worden, maar vanuit de enorme gedrevenheid om digitalisering aan te jagen en onze relaties te voorzien van behulpzame handvatten’, aldus Dirk Kreijkes van DOCCO. Het snel groeiende bedrijf helpt accountantskantoren bij het optimaal inzetten van ICT.

Printless

De nieuwe toepassing, die in zeker opzicht te vergelijken is met een ‘PDF-printer’, voegt digitale briefsjablonen toe en stelt kantoren in staat om deze documenten digitaal te laten ondertekenen. Dit kan eveneens met een PKIoverheid beroepscertificaat. Kreijkes: ‘De toepassing is enorm simpel, maar dat is juist de kracht. Het werkt direct vanuit de rapportagesoftware’. Tegelijkertijd is het bureau, dat ook adviseert rondom marktontwikkeling, zich er van bewust dat de jaarrekening in de huidige vorm een houdbaarheidsdatum heeft. ‘Zolang er nog kantoren zijn die boekjes printen is er werk aan de winkel. Binnen afzienbare tijd zal de jaarrekening een XBRL-instance zijn, maar tot die tijd kunnen we niet stilzitten en willen we kantoren vooruit helpen’.

Meer informatie is te vinden op www.printless.nl. Printless is een initiatief van DOCCO in samenwerking met WZ Internetware.

Share This