0318-830376 info@docco.nl

Op dinsdag 20 juni, op de Accountancy Expo, zal DOCCO een nieuwe tool presenteren die het SBR Assurance proces voor de auditpraktijk kan faciliteren. De tool genaamd PKIsigning is een technische oplossing voor het prepareren van de benodigde aanleverbestanden. Het gaat hierbij om het proces voor (middelgrote) publicatiestukken richting de Kamer van Koophandel.

In deze Linking & Signing tool worden met behulp van het persoonsgebonden beroepscertificaat van de tekenend accountant het SBR-publicatiestuk en de SBR-verklaring aan elkaar gekoppeld. Dit gebeurt doordat de berekende sleutels van deze bestanden samen met de berekende sleutel van het juiste ondertekeningsbeleid en publieke sleutel van het beroepscertificaat worden opgenomen in het elektronisch handtekeningbestand. Dit laatste bestand is het derde bestand wat naast het SBR-publicatiestuk en de SBR-verklaring moet worden gedeponeerd.

Logisch gevolg

Advies- en innovatiebureau DOCCO vindt de introductie van de tool een logisch gevolg van het achterblijven van bestaande leveranciers op de markt op dit terrein. ‘Het gaat te langzaam als je het ons vraagt’, aldus Dirk Kreijkes van DOCCO. Het bureau publiceerde recent een uitgebreide whitepaper over het thema SBR Assurance en organiseerde goedbezochte bijeenkomsten. Een van de conclusies was de grote behoefte bij veel kantoren aan concrete oplossingen. Kantoren willen niet tot vijf-voor-twaalf wachten met implementatie binnen de auditpraktijken. Naast het technische aspect dient het kantoor ook nog andere vraagstukken rond SBR Assurance te adresseren. Reden tot actie volgens DOCCO.

Samen innoveren met accountantskantoren

DOCCO richt zich in haar dienstverlening op het optimaal inzetten van IT bij accountantskantoren. Dat gebeurt hoofdzakelijk in het begeleiden van het kantoor en optimaliseren van processen: ‘Soms kom je er samen achter dat er een schakel mist en het kantoor vooruit wil’. In dergelijke casussen springt DOCCO regelmatig bij om gezamenlijk met een aantal pilotkantoren oplossingen uit te denken. Zo lanceerde het bureau eerder al de tool Printless, voor het digitaliseren van het papieren jaarrekeningproces.

Uitleg en demonstraties

Op de Accountancy Expo kunnen bezoekers bij DOCCO (pitch 18) gedurende de hele dag uitleg en demo’s krijgen over het proces. De tool PKIsiging zal net als Printless gedemonstreerd worden op de stand. Aan het eind van de dag, om 16.00, vindt er een korte powersessie “Eerste hulp bij digitaal ondertekenen” plaats. Aansluitend zal een demonstratie worden gegeven van het complete proces. Hierbij wordt ook de aansluiting naar het klantportaal van Pinkweb getoond.

Meer informatie en een uitlegvideo: www.pkisigning.nl

Share This