0318-830376 info@docco.nl

DOCCO IT & Verandermanagement - http://www.docco.nlIT-advies- en consultancybureau DOCCO start deze maand officieel met het bouwen van kantoorspecifieke apps. De motivatie daarvoor: analytics en verdere ontwikkeling van cloudtoepassingen zijn nu nog wel de trends in accountancy, maar de toekomst van kantoren komt steeds meer in het teken te staan van ‘mobile’ en ‘social’.

De statistieken tonen het aan: mobiele devices worden inmiddels meer gebruikt en hoger gewaardeerd dan vaste computers, zowel in de privésfeer van mensen als in sommige andere branches. Voor DOCCO reden om hierop voor te sorteren met de bouw van specifieke kantoorapps.

Specifieke toepassingen
De ontwikkeling van een app hoeft ‒ in tegenstelling tot wat veel kantoren denken ‒ geen tijdrovend, inspannend traject te zijn. Op de Accountancy Expo van 23 juni jl. liet DOCCO al zien dat apps met behulp van een modern ontwikkelplatform razendsnel kunnen worden ontwikkeld (volgens hun eigen slogan zelfs binnen 10 minuten). Reindert Doorn: ‘Je moet als kantoor alleen niet kiezen voor een generieke app met wat nieuwsberichten en een contactpagina. Zo’n generieke app heeft een zeer beperkte toegevoegde waarde. Het wordt pas interessant wanneer je de app zó inricht dat er daardoor specifieke toepassingen ontstaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van portal-, dashboard- en backofficekoppelingen waarmee je gegevens mobiel toegankelijk maakt. Een belangrijk voordeel is ook de intuïtieve gebruikersinterface bij native apps; dat mis je bij mobiele sites.’

App bouwen = denken over merkpositionering
Doorn: ‘Wanneer kantoren overwegen om een app te laten ontwikkelen, betekent dit ook dat zij in de breedte over hun merkpositionering zullen moeten nadenken. Over hun strategie, over wat voor kantoor ze willen zijn, waar ze naartoe willen. Een app is zeker een leuke feature, maar mag tegelijkertijd nooit een doel op zich worden. En met een app die hoofdzakelijk een decoratieve functie heeft, kom je er niet.’ Op dit moment begeleidt DOCCO kantoren bij hun online strategie, door mobiele websites te realiseren en met integraties naar online software. Het bureau wil op dit moment echter graag een stap verder gaan. ‘We willen in hoog tempo apps voor Android en iOS volledig op maat voor kantoren ontwikkelen, zodat zij zich daarmee positief kunnen profileren bij hun klanten. Daar gaan we deze maand mee van start’, aldus Doorn.

Accountantskantoren met ideeën over de inzet van een app voor hun eigen kantoor zijn van harte welkom om deze met DOCCO te delen. Met behulp van co-creatie kunnen op die manier bruikbare toepassingen worden ontwikkeld.

 

Persbericht, gepubliceerd op o.a. Accountantweek en Accountancy Vanmorgen

 

Share This