0318-830376 info@docco.nl

Bent u deze zomer afgereisd naar het Franse land? Dan bent u vast en zeker vol trots met uw nieuwe tolbadge de Réservé poortjes doorgereden. Wel eerst een half uur in de rij gestaan bij de ANWB-winkel, maar wat is het daarna heerlijk om die lange rij auto’s voorbij te scheuren! Of stond u in een van die rijen in het midden? Kijkend naar de linker- en rechterbaan, denkend… ik word hier aan alle kanten voorbij gereden!

Wat zo opmerkelijk is, het is op uw werk niet veel anders. Immers, het inregelen van de bankkoppeling heeft u ook de nodige (niet declarabele) tijd gekost. Maar daarna was het genieten van alle bankmutaties die er elke ochtend weer automatisch voor u in zijn gezet. Gelukkig geldt datzelfde voor de in- en verkoopfacturen. Hiervoor is vandaag de dag geen dure investering meer nodig. Dankzij de vele aanbieders kunt u kiezen wat het beste bij uw kantoor en administratiesoftware past.

Maar hoe efficiënt gaat bij u de uitvoer? En dan bedoel ik natuurlijk niet de printopdracht (CTRL-P, Enter). Daar kunnen uitvragende partijen niks meer mee. De eisen zijn bekend: vanaf boekjaar 2016 in XBRL voor de deponering aan de Kamer van Koophandel en voor de kredietrapportage mag u vanaf 1 januari 2017 een (te langzaam rijden) boete betalen van 250 euro, of via SBR de financiële gegevens boetevrij aanleveren.

In veel gevallen is er nog wel een uitdaging. U heeft immers de rapportage in SBR, een uitvragende partij die SBR wil en u wilt nog een akkoord van de klant. Digitaal. In de praktijk komen we verschillende vormen tegen, maar het meest wordt hier een portaal voor gebruikt. Het aanbieden kan in sommige gevallen rechtstreeks, maar voor de combinatie Unit4 Audition of Infine met AFAS OutSite is dat niet direct mogelijk. Gelukkig bestaan er vandaag de dag webservices om applicaties met elkaar te verbinden. Zo heeft DOCCO hiervoor een tool ontwikkeld om die publicatie rechtstreeks de klantportal van AFAS in te schieten. Wilt u hierover meer informatie? Kijk dan op: docco.nl/afas-koppelingen

We willen toch allemaal een efficiënt proces? Geen gewacht op die middelste baan, maar een geautomatiseerd poortje, links en rechts er voorbij! Dat kost u, net als de processen van invoer, even tijd maar daarna is het genieten. Dan kunt u achterover leunen, dromend van de Côte d’Azur… of adviseren! Want dat is natuurlijk wat alle accountants straks – via de vluchtstrook – gaan doen.

Goede reis.

Jorrit, adviseur bij DOCCO

 

Share This