0318-830376 info@docco.nl

Bron: Accountancyvanmorgen

Gebruikers van Printless en het klantenportaal van PinkWeb, Client Online, kunnen sinds kort bestanden, na ondertekening, rechtstreeks aanbieden in het klantenportaal. Dit is te danken aan een koppeling die Docco heeft gemaakt van de tool naar het portaal. Het ondertekenen van de jaarrekening is een bekend proces, maar telt zo’n 26 handelingen. Om hierin een optimalisatieslag te maken, ontwikkelde Docco Printless. Deze tool maakt het mogelijk om  direct en volledig geautomatiseerd te printen naar PDF.

Printless is inmiddels zo ontwikkeld dat het mogelijk is om een digitale handtekening te plaatsen. Ondertekende en opgemaakte documenten kunnen direct Dossier Online worden ingestuurd, bijvoorbeeld om de jaarrekening te delen met klanten. Ook kunnen documenten vanuit Printless ter accordering worden aangeboden aan cliënten in Accordering Online.

PKIoverheid beroepscertificaat

Het digitaal ondertekenen gebeurt met behulp van een PKIoverheid beroepscertificaat, zodat de handtekening rechtsgeldig is. Het briefsjabloon is bovendien volledig naar eigen wens en stijl aan te passen. Printless installeert een eigen printer driver op het systeem en is geïntegreerd met de door accountants meest gebruikte softwarepakketten.

Kom meer te weten over Client Online of Printless.

Share This