0318-830376 info@docco.nl

IT Strategie Game

Legio kantoren hebben moeite om richting te geven met alle (ICT) ontwikkelingen die op hen afkomen. Dit resulteert in een beperkte visie en moeite bij het maken van de ICT keuzes die daaruit voortvloeien. In een interactieve workshop van een dagdeel wordt vanuit de ambities van het kantoor gekeken naar externe en interne ICT ontwikkelingen en het strategisch perspectief. Met deze uitgangspunten wordt toegewerkt naar een eigen ‘ICT-roadmap’, met randvoorwaarden voor verdere stappen.

De ICT strategiegame kan worden aangeboden bij het kantoor of op kantoor van DOCCO. Deze sessie duurt één dagdeel en is gericht op vennoten en IT-stakeholders vanuit het kantoor. Vooraf dient het kantoor de eigen visie/strategie enigszins helder te hebben.

Deelnemers worden aan de hand van een spelvorm meegenomen om een ICT Roadmap te formuleren met als basis haar visie, missie en strategie. De aanpak is vanuit een mens-techniek-proces perspectief opgebouwd. Het spel maakt duidelijk hoe de interne organisatie eruit ziet qua mens en cultuur. Externe factoren worden duidelijk zoals IT landschap, trends en ontwikkelingen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de waarde disciplines en bijbehorende strategieën. Vanuit deze kennis wordt in het spel een strategische formulering gegeven aan de visie, missie en strategie van het kantoor met de mogelijkheden die er zijn op IT. Hier worden verschillende handvatten aangereikt om het spel tot een goed einde te brengen met een persoonlijke ICT Roadmap als resultaat.

 

Interesse in de IT Strategie Game?

Mirjam

Mirjam

Manager Operations

Neem contact op met Mirjam als je meer wilt weten!

06-81028151
mirjam@docco.nl

Share This