0318-830376 info@docco.nl

Leuk om al die reacties te lezen op de blogs over SBR-publicatiestukken KvK. Ik krijg steeds meer vragen of ik ook over andere SBR-stromen kan bloggen. Natuurlijk! Genoeg gedachtes en ervaring om de komende periode elke week een blog te kunnen schrijven. Binnenkort zal ik ook iets over SBR en CBS publiceren maar nu eerst een blog over SBR Banken.

DOCCO IT & VerandermanagementHet is al ruim zes jaar mogelijk om SBR Kredietrapportages aan te leveren bij de drie grootbanken ABN Amro, ING en Rabobank. In de afgelopen zes jaar is er veel gebeurd, of juist niet natuurlijk. SBR is helaas nog geen gemeengoed bij deze banken. Daar gaat echter verandering in komen. In het kielzog van de SBR-verplichtstelling van de KvK hebben de banken aangegeven vanaf 2017 SBR Kredietrapportages te willen ontvangen want anders moet er een opslag worden betaald. Zie het als een de facto verplichtstelling. Ben je hier al op voorbereid? Ik hoor nog steeds verhalen dat accountmanagers van banken nog steeds om een PDF-rapport vragen. Wie denk je dat er eerder de overstap naar SBR Kredietrapportages heeft gemaakt? De accountmanager of het accountantskantoor?

Terug in de tijd

Nog even terug in de tijd: DOCCO bestaat nog geen drie jaar. Eén van de oprichters van DOCCO, Dirk Kreijkes heb ik in 2011 leren kennen. Aanleiding was de SBR Kredietrapportage. Destijds was hij, met zijn collega’s bij het accountantskantoor waar hij destijds werkte, bezig met het grootschalig aanleveren van SBR Kredietrapportages. Dit is niet onopgemerkt gebleven. In die periode was ik actief bij het SBR Programma van Logius. Zo organiseerden we in 2012 SBR Aansluitdagen op verschillende locaties in het land. Dirk heeft in Nieuwegein op het podium gestaan om zijn SBR ervaringen te delen aan ongeveer 1.000 intermediairs. Bij één van de andere sessies in Rotterdam stond o.a. Raimond Draak van de Adcon Groep op het podium. Hij was ook één van die vooroplopers en deelde enthousiast zijn ervaringen. Diezelfde Raimond Draak staat op 7 juni op het podium om zijn SBR Banken ervaringen te delen met de bezoekers van de Accountancy Expo. De Accountancy Expo wordt door DOCCO georganiseerd. Ik ben al ruim twee jaar één van de collega’s van Dirk bij DOCCO. Zo is de cirkel bijna rond. Lees in mijn volgende blogs hoe we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat de cirkel weer rond is.

SBR ruimschoots vertegenwoordigd op de Accountancy Expo

Ik ben benieuwd wat Raimond te vertellen heeft op 7 juni. Bijna 4 jaar later dan zijn optreden in oktober 2012 in Rotterdam. Wat zijn de ervaringen met het opstellen van SBR Kredietrapportages en wat betekent dit in de interactie en communicatie met de banken? Merken zijn klanten iets van SBR? Hebben alleen de banken baat bij SBR of helpt het ook de ondernemer en de intermediair? Allemaal vragen waar Raimond ongetwijfeld aandacht aan zal besteden in zijn presentatie op 7 juni. In een andere sessie zal ondergetekende samen met John Sloof van de Kamer van Koophandel ingaan op de status en aandachtspunten rondom de verplichting voor kleine rechtspersonen om vanaf boekjaar 2016 verplicht via SBR te deponeren. Het officiële besluit hiertoe is recentelijk gepubliceerd.

Heb je je nog niet aangemeld voor de Accountancy Expo van 7 juni? Dat kan hier met de gratis actiecode sbr_e737im.

Mark Bisschop, DOCCO

Share This