0318-830376 info@docco.nl

Microsofts Power BI is een steeds populairder hulpmiddel. Ook bij administratie- en accountantskantoren. Met enige technische kennis of bijvoorbeeld goede Excelvaardigheid slagen bedrijven erin om fraaie rapporten samen te stellen. Met krachtige visualisaties ontstaan nieuwe mogelijkheden voor data-inzicht. Adviesbureau DOCCO helpt kantoren in de opstart en kennismaking met Power BI.


Koppelen met NMBRSPower bi NMBRS

In de meeste Power BI-how-to’s, ook op de website van DOCCO, wordt een directe verbinding gelegd naar online applicaties met een Rest-API zoals AFAS, Minox en Simplicate.

In de afgelopen periode ontving DOCCO meerdere verzoeken om ook SOAP-gebaseerde webserviceverbindingen te maken. Zoals met de NMBRS-Api, die zeker niet tot de eenvoudigste behoort. Veel kantoren en bedrijven willen gegevens vanuit de loonadministratie ophalen en combineren of integreren in hun eigen rapporten. Om hierin te ondersteunen ontwikkelde DOCCO deze maand een rapportagekit.

Rapportagekit met voorbeeld én uitbreidingshandleiding

Voor veel beginners in Power BI is juist het koppelen met de databron erg lastig. In de ontwikkelde rapportagekit is die basis al gelegd. Kantoren kunnen daarmee direct verbinden met hun NMBRS-administratie. Aan de hand van een duidelijke instructie en technische voorbereidingen in het sjabloonbestand is het voor Power BI beginners eenvoudig om het voorbeeldrapport uit te breiden naar eigen inzicht. Of om de dataquery’s over te nemen in een eigen rapport. De rapportagekit kan hier worden opgevraagd. Tegen een geringe vergoeding kunnen kantoren razendsnel aan de slag gaan met eigen rapportages.

Naast dit voorbeeld voor NMBRS heeft DOCCO ook stappenplannen en modelrapporten voor andere accountancysoftware. Er wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe software-integraties en voorbeelden om kantoren vooruit te helpen.

Trainingen en Power BI-projecten

Voor administratie-, accountantskantoren en bedrijven die ondersteuning zoeken bij de opstart met Power BI biedt DOCCO geaccrediteerde trainingen aan, zoals basisvaardigheden of DAX-trainingen. Dat kan zowel via open-inschrijving als in-company. In samenwerking met gespecialiseerde partners wordt daarnaast ondersteund bij de uitvoering van omvangrijke data(warehouse)projecten. Deze dienstverlening zal vanaf oktober fors uitgebreid worden. Houd hiervoor de website in de gaten.