0318-830376 info@docco.nl

Microsofts Power BI wordt een steeds populairder hulpmiddel. Ook bij administratie- en accountantskantoren. Met enige technische kennis of bijvoorbeeld goede Excelvaardigheid slagen bedrijven erin om fraaie rapporten samen te stellen. Met krachtige visualisaties ontstaan nieuwe mogelijkheden voor data-inzicht. Wij helpen je in de opstart en kennismaking met Power BI.

Op de website publiceren wij regelmatig stappenplannen. Het stappenplan om te koppelen met AFAS Profit is één van de meest gelezen artikelen in de afgelopen maanden. Juist het koppelen van de databronnen -het technische aspect- blijken veel Power BI beginners lastig te vinden. Om het gebruikers nog makkelijker te maken hebben wij nu een voorbeeld rapportagekit gepubliceerd. Tegen een geringe vergoeding kunnen bedrijven en kantoren een sjabloonbestand en voorbeeldconnectoren voor AFAS downloaden. Zo kunnen bedrijven razendsnel kennis maken met Power BI en een de slag gaan met eigen rapportages.

AFAS Kwaliteitsdashboard en nieuwe integraties

Naast dit voorbeeld voor AFAS Software hebben wij ook stappenplannen en modelrapporten voor andere software beschikbaar. Er wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe software-integraties en voorbeelden.

Voor AFAS gebruikers wordt er momenteel een modelrapportage ontwikkeld genaamd ‘AFAS kwaliteitsdashboard’. Dit model komt binnenkort beschikbaar en is direct ‘in te stekkeren’ op een AFAS-omgeving en helpt bedrijven de kwaliteit van hun databestand te verbeteren. Aan de hand van een reeks consistentiechecks wordt een kwaliteitsscore toegekend per (CRM-)verantwoordelijke en zijn inconsistenties direct in kaart. Het speelt in op de grote vraag naar continue kwaliteitsverbetering van data.

Trainingen en Power BI- projecten

Voor administratie-, accountantskantoren en bedrijven die ondersteuning zoeken bij de opstart met Power BI biedt wij ook geaccrediteerde trainingen aan, zoals basisvaardigheden of DAX-trainingen. Dat kan zowel via open-inschrijving als in-company. In samenwerking met gespecialiseerde partners worden wij daarnaast ondersteund bij de uitvoering van omvangrijke data(warehouse)projecten.

Bekijk de themapagina op docco.nl