0318-830376 info@docco.nl

Een compacte samenvatting van de nieuwste features in Profit 18 die belangrijk zijn voor de accountancymarkt.

Vorige week was het weer zover: de AFAS Open! Het Event waar AFAS haar nieuwe productontwikkelingen presenteert en partners het podium biedt om zich te presenteren. Ook dit jaar ‘helaas’ nog geen groots Live-evenement in hun nieuwe clubhuis, maar een inmiddels weet AFAS ook wel hoe ze zo’n event online moeten organiseren.

Dus ik zat met de tropische temperaturen in mijn korte broekie in mijn thuiskantoor de nieuwe features van AFAS te ontdekken.

In deze blog neem ik je mee in de voor de accountancy belangrijkste nieuwste features van Profit 18.

De lancering van AFAS SB+ 

In een speciale AFAS open Accountancy presenteerde AFAS hun nieuwe administratiestraat. Met de applicatie SB+ gaat AFAS de concurrentie aan met o.a. Exact, Visma, Yuki, Snelstart, Minox en Kluwer. Met SB+ beoogd AFAS alles in één applicatie op te nemen om accountants te laten samenwerken met ondernemers. Denk hierbij aan scan & herken, het opstellen van verkoopfacturen en inzicht via dashboards. AFAS gaat deze propositie de komende tijd verder ontwikkelen en volop promoten onder ondernemers en accountants. Een impressie van SB+ kun je terugkijken via de volgende link: AFAS Open Accountancy 2021 – Keynote (Bas van der Veldt en Mohamed Amri) – YouTube.

Ik ben heel benieuwd wat de markt hiervan vindt en hoe de markt hierop gaat acteren.

InSite & OutSite

AFAS biedt een nieuwe plug-in Microsoft Stream aan. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudig de opgenomen teams-vergaderingen binnen je organisatie delen. Een veel gehoorde wens voor OutSite gebruikers was het mogelijk maken van twee-factorauthenticatie. M

Met de komst van Profit18 heeft AFAS dat dus gerealiseerd. Je hebt als organisatie zelf in de hand of je twee-factorauthenticatie verplicht stelt of als optie biedt.

Je kunt nu ook profielen blokkeren in de eigenschappen van het profiel. Hiermee hou je het overzicht van bijvoorbeeld je actieve profielen en heeft AFAS de optie om bij updates nieuwe profielen standaard uit te leveren op bestaande functionaliteiten.

Ik ben ook wel erg gecharmeerd van de stylingsmogelijkheden van InSite & OutSite. Er zijn bijvoorbeeld een aantal onderdelen van het niveau ‘Pagina’ naar het niveau ‘Thema’ verplaatst, waardoor het makkelijker wordt om op hoofdniveau je Site te stylen. De nieuwe Iconbox is een fraaie optimalisatie voor het presenteren van een banner

Financieel

Er is een koppeling met Mollie gerealiseerd. Hiermee kun je dus eenvoudig een betaallink toevoegen bij het versturen van een factuur of aanmaning, Inhoud van de e-mail opslaan in dossier en vaste bijlage bij een berichtsjabloon.

Verder heeft AFAS in Profit financieel een draaiboek ingericht voor het afsluiten van een periode. Denk bijvoorbeeld aan het afletteren van tussenrekeningen, onderhanden werk, btw-controles etc. Het contractbeheer in Financieel is geoptimaliseerd door het toevoegen van de velden contracteigenaar en contractbeheerder. Hiermee kun je dus meerdere verantwoordelijken koppelen aan een contract. Als laatste is het nu mogelijk om de RGS brugstaat te exporteren. Dit is natuurlijk superhandig voor het uitwisselen van grootboeksaldi o.b.v. RGS.

Bij het e-mailen van bijvoorbeeld facturen kun je gebruikmaken van een berichtsjabloon. In de berichtsjablonen kun je nu vaste bijlagen toevoegen. Denk hierbij aan de algemene voorwaarden of servicelevel agreement.

HRM Payroll

Voor de On- en offboarding van medewerkers wordt er in Profit 18 een draaiboek uitgeleverd. In dit draaiboek worden een aantal standaard taken opgenomen zoals het inregelen van een laptop, vastleggen van contact in nood etc.

Nu het thuiswerken structureler wordt heeft AFAS een InSite optie geïntegreerd waar medewerkers hun thuiswerkdagen kunnen registreren. Verder is werving & selectie geoptimaliseerd om meer inzicht te krijgen in de statussen van sollicitaties en is het mogelijk om de verantwoordelijke van een vacature aan te passen.

Fiscaal

De fiscaal muterende workflow is geoptimaliseerd waardoor het eenvoudiger is om vanuit de workflow de aangifte aan te bieden ter accordering.  De RGS brugstaat wordt vanaf nu ondersteund waardoor het eenvoudiger is de gegevens voor IB of VPB-aangifte te importeren.

Met Profit18 heeft AFAS dus weer een aantal mooie optimalisaties gerealiseerd. Dit waren ze nog niet allemaal. Je kunt de overige optimalisaties en de details van de genoemde updates teruglezen via Nieuw in Profit 18 – AFAS Klantportal.

Ik ben heel benieuwd naar de adoptie van SB+ in de markt. Mocht je nog iets willen weten laat gerust een reactie achter of neem contact met me op via: Mitchel@docco.nl of 06-82839687.

Share This