0318-830376 info@docco.nl

Adviesdiensten

Als kenners van de accountancymarkt en met expertise rond IT en verandermanagement kunnen we je uitstekend helpen. Al onze adviseurs hebben eerder op een accountantskantoor gewerkt en spreken dus jouw taal. We weten wat de actualiteit met zich meebrengt. Tel hierbij op dat we als geen ander het aanbod van (software)leveranciers goed overzien. Met deze ingrediënten kunnen we je van dienst zijn.

In ons advieswerk nemen wij als vertrekpunt altijd de missie en visie van jouw kantoor. Wij helpen om die te vertalen naar een passend IT strategieplan en adviseren over de inzet van techniek. Voor ons is IT maar een middel en geen doel op zichzelf. Daarom kijken we naar het bredere perspectief.

Onze adviesdienstverlening gaat van kleine administratiekantoren tot de big four. Dagelijks zijn we bij uiteenlopende kantoren te vinden om samen de schouders onder IT-vraagstukken te zetten. Dat hoeft niet altijd een hele dag te kosten. Soms schuiven we gewoon aan voor een kort overleg, uiterst flexibel!

Door ons groeiend aantal klanten zijn we daarbij steeds beter in staat te adviseren vanuit een best practise. Jij bent namelijk ook ongetwijfeld benieuwd hoe een ‘gemiddeld’ kantoor vergelijkbare IT-vraagstukken aanpakt. Vanwege onze praktijkervaring adviseren we ook met regelmaat brancheorganisaties en softwareleveranciers over marktontwikkelingen.

Specialisatie

Onze adviseurs hebben zich daarnaast ook gespecialiseerd in relevante thema’s als XBRL/SBR, verandermanagement, elektronische ondertekenen, marketing, security & privacy. Met onze bagage helpen we bij bijna alle vraagstukken. We houden ons alleen niet bezig met systeembeheer, netwerkbeheer, IT-audit en data-analyse. Alle andere vragen kun je bij ons kwijt!

Onze adviseurs zijn onafhankelijk. Het is goed om te weten dat wij niet (mee)werken aan financiële afspraken, zoals aanbrengpremies en kickbackfee’s. Als een leverancier korting wil geven is dat prima, zolang dat maar naar jou toegaat!

Voorbeeld adviesdiensten

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe we andere kantoren geholpen hebben:

 • Begeleiding bij de selectie van nieuwe software
 • Hulp bij het uitbesteden van IT-infra naar hosting
 • Maken van scenario- en haalbaarheidsplannen
 • Vaststellen van huidige IT situatie en verbeterkansen met een Quick-scan
 • Optimaliseren en/of digitaliseren van werkprocessen, zoals de jaarrekening
 • Opzetten van een ‘administratiestraat’
 • Adviseren over externe communicatie rond online dienstverlening
 • Inhoudelijke advisering rond SBR
 • Uitvoeren van een cultuur- en veranderanalyse
 • Adviseren over actuele wet- en regelgeving rond IT en privacy
 • Meerjaren/jaarplan ICT
 • Voorzitten en bijwonen als extern adviseur van periodiek intern ICT-overleg

Ervaringen van klanten lezen?

Download het DOCCO-magazine, die eenmalig is uitgebracht!

Reindert

Reindert

Adviseur IT & Verandermanagement bij DOCCO

Neem contact op met Reindert als je hier meer over wilt weten of gewoon een vraag hebt!

reindert@docco.nl

Share This